Anmeldere vilde med ny dansk film

Filmen 'Mens vi lever' får pæne ord og roser med på vejen fra anmelderkorpset trods sit lille budget.

Anmeldere vilde med ny dansk film

Se traileren her:

Ny dansk filmsensation

Den nye danske film "Mens vi lever" er lavet på et minimalt budget af en brødreflok, der ikke har lavet spillefilm før. Det er de sluppet ualmindeligt godt fra, hvis man skal tro anmelderne på Danmarks største dagblade.

Filmen er instrueret af Mehdi Avaz, skrevet og produceret af Milad Avaz og kommercielt styret af Misam Avaz. Det er Mehdi Avaz' instruktørdebut.

- 'Mens vi lever' har energi af den slags, der uden svinkeærinder vil have fat i sit publikums opmærksomhed.

- Ikke med billige trick, men heller ikke med overdrevet fine fornemmelser. En ny dansk film, som jeg føler vil mig noget.

- Ikke med et dybsindigt budskab eller en opsigtsvækkende stil, men med sin helt basale fortælleenergi, skriver Politikens Kim Skotte, der kvitterer med fem ud af seks mulige stjerner.

Sebastian Jessen gør det rigtig godt som den traumatiserede fisker Kristian i 'Mens vi lever'. Foto: SF Film
Sebastian Jessen gør det rigtig godt som den traumatiserede fisker Kristian i 'Mens vi lever'. Foto: SF Film

Talent for at lave film
Filmen omhandler fire personer og spænder over handlingsforløb i både nutid og datid. De to tidslinjer, der foregår i henholdsvis Vestjylland og Midtsjælland, bindes sammen i et persondrama.

Og det på en måde, der holder. Anmelderne er enige om, at filmen bevæger sig til grænsen, når det kommer til at trække følelserne frem. Den holder sig dog lige inden for stregen.

- Stilen er dejligt flydende både visuelt og klippemæssigt. Vel at mærke på en måde så flowet er naturligt i forhold til følelserne i filmen og ikke for fermt.

- Når man kan sætte så stort blus på melodramaet uden at virke anmassende, har man med sikkerhed talent for at lave film, der fænger i følelsesregisteret, skriver Berlingskes Jacob Wendt, der giver fire ud af seks stjerner.

Det samme gør Jyllands-Postens Nanna Frank, der som de andre fremhæver specielt skuespilleren Sebastian Jessens portrættering af personen Kristian som fremragende.

Følgere af dansk film vil ikke være overraskede over, at filmen får ros. Det gjorde den allerede efter en hemmelig fremvisning i Cannes tidligere på året.

- Alle tilbagemeldinger fra de internationale distributører lyder, at det er en skidegod film. Folk bliver berørt på en ret usædvanlig måde og bemærker, at den er flot struktureret, sagde direktør for Level K, der sælger filmrettigheder, Tine Klint, til Soundvenue i den forbindelse.