Knudsen laver toupé-duske til von Trier

Von Trier kræver tydelig kønsbehåring i ’Nymphomaniac’

Her ser vi et historisk kvindefoto. Der er ikke tale om kust-dusk med lim. Foto: Polfoto
Her ser vi et historisk kvindefoto. Der er ikke tale om kust-dusk med lim. Foto: Polfoto

- Personlig er jeg til damer med hår forneden. Alt andet er noget med børn. Så enkelt kan det udtrykkes, når Zentropas Peter Aalbæk skal forklare sig.

Læs også:

Lars von Trier-stjerne nøgen i ny film

Og Lars von Trier krav til sin kommende storfilm, ’Nymphomanic’ har været de samme. Derfor har stylist Dennis Knudsen og hans hold haft travlt med at fremstille ikke bare parykker, men også toupéer til damernes nedre regioner. Det er nemlig uhyre sjældent i dag at møde kvinder med en sydlandsk garderhue mellem benene.

Læs også:

Shia LaBeouf er single igen

- Jeg vil ikke tale specifikt om ’Nymphomaniac’ endnu, men jeg kan sige generelt, at vi i de senere år til alle vores film, hvor man skuer baglæns, har været nødt til at påmontere duske på damerne i sexscenerne, forklarer Ålen.

Læs også:

Gainsbourg nægtede at onanere pornostjerne

- Balladen er, at rigtigt mange kvinder nu om stunder ikke bare er glatbarberede, men de har simpelthen fået fjernet deres kønsbehåring med laserstråler, så vi kan ikke bare beordre dem til at lade ’skægget stå’ op til indspilningerne, tilføjer han.

På Zentropa er det et problem, som alle morer sig over. Også stylisterne. De skal selvfølgelig sminke folk på alle leder og kanter. Men det er sjældent, at et væsentligt fokusområde betyder, at de kvindelige skuespillere skal af med bukserne i ’sminken’.

Læs også:

Kontroversiel Trier-film starter optagelse

- Det er vel omkring fem år siden, at problemstillingen første gang dukkede op på mit kontor - så at sige. I historiske film kan man altså ikke vise kvinder frem uden måtte, og da en laserfjernet behåring ikke gror ud igen, måtte vi ty til kunstduske og lim, griner Peter Aalbæk.

Emnet har en substans, der kan trække vand i øjnene på ethvert film-set, siger han.

- Der er virkelig dømt ’fest-tid’, når den lille ’paryk-vogn’ triller frem. Så er det bare af med trussen.

Læs også:

Christian Slater med i von Trier-film

’Nymphomaniac’ har premiere til efteråret. Men Aalbæk har allerede set en pæn del af råklippene, og han er glad.

- Jeg vil sige, at vi vel er halvvejs igennem med de første klip. Det er meget opløftende - også at vi er så langt, oplyser han.

Læs også:

Skal dyrke rigtig sex i Trier-film

Filmen, som mange allerede har vældigt store forventninger til, handler om en kvinde, der er nymfoman, og som genkalder sig sine erotiske oplevelser med en mand, der reddede hende efter en gang tæv.

Rollelisten indeholder en guds velsignelse af internationale topnavne - bl.a. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård og Shia La Beouf. Blandt de danske medvirkende ses Jesper Christensen, Nicolas Bro og Jens Albinus.