Hvidstengruppen runder halv million

Den danske film 'Hvidstengruppen' er nu blevet set af 526.754 mennesker i biograferne

Kroejer Marius Fiil bliver her anholdt af tyskerne.(Foto: Lars Høgsted)
Kroejer Marius Fiil bliver her anholdt af tyskerne.(Foto: Lars Høgsted)

På bare 4 ½ uge har over en ½ million danskere set Hvidstengruppen i biografen, og det stopper ikke.

LÆS OGSÅ:

Film Bjarup Riis: Vi er ikke konkurrenter

'Hvidstengruppen' ligger efter sin 5 weekend nummer 2 med henblik på solgte billetter i den netop overståede weekend lige efter 'En Kongelig Affære', og de to danske film giver dermed baghjul til alle andre. Hvidstengruppen har nu sagt farvel til 'Klassefesten', 'Dirch' og 'Hævnen' og er nu på vej mod de 600.000. Intet ser ud til at kunne stoppe de seje jyder!

LÆS OGSÅ: Regner Grasten med sin kone Tove, der er en ekstrem vigtig del af Regner Grasten Film.  Regner gør intet, uden at han har fået grønt lys fra Tove.(Foto: Thomas Lekfeldt) Danske kendte Regner Grasten: Jeg er altid blevet forfulgt Regner Grasten: Jeg er altid blevet forfulgt

Filmen 'Hvidstengruppen' tager udgangspunkt i en af besættelsestidens mest berømte illegale modstandsgrupper, der var kernejysk. Men den blev uløseligt knyttet til en af de store begivenheder i Københavns historie, Folkestrejken i 1944. Henrettelsen den 29. juni 1944 af otte af Hvidstengruppens medlemmer drev københavnerne til yderligere trodsig demonstration mod besættelsesmagten. Der var 14 medlemmer i selve gruppen. De øvrige blev idømt lange fængselsstraffe.

Filmen, der er instrueret af Anne Grethe Bjarup Riis og skrevet af Ib Kastrup og Jørgen Kastrup, handler om mennesker, som i en presset situation gør op med sig selv og beslutter at kæmpe mod uretten. Hvidstensgruppens medlemmer og deres familier var jævne folk. Blandt dem var en kromand, en radiohandler, en mekaniker, en bryggeriarbejder, en karetmager, en medhjælper, en møller og en dyrlæge. De gik ikke under jorden, men fortsatte deres hverdag, mens de udøvede deres livsfarlige mission.

1 af 3 Filminstruktøren Anne Grethe Bjarup Riis er her igang med at instruere Bodil Jørgensen, der spiller Gudrun Fiil, der både mistede sin mand og sin søn, og sin svigersøn ved henrettelserne af 'Hvidstengruppen'.(foto: Lars Høgsted)
2 af 3 Her bliver medlemmer af Hvidstengruppen henrettet i Ryvangen lidt uden for København.(Foto: Lars Høgsted)
3 af 3 Kroejer Marius Fiil bliver her anholdt af tyskerne.(Foto: Lars Høgsted)
0 kommentarer
Vis kommentarer