Millas kjole fik fotograferne til at gå amok

Der er trængsel på den røde løber i Hollywood, hvor stjernernes kjoler som altid tiltrækker sig opmærksomhed

Milla Jovovich er med til Oscar-uddelingen for første gang og vil gerne efterlade et godt indtryk. (Foto: AP)
Milla Jovovich er med til Oscar-uddelingen for første gang og vil gerne efterlade et godt indtryk. (Foto: AP)

Det er ikke kun selve Oscar-uddelingen, der kan give stjernerne sommerfugle i maven.

Også turen op ad den røde løber, der traditionen tro foregår i det stiveste puds, er lidt af en oplevelse - og der bliver i den grad gjort noget ud af kjolerne.

Den røde løber er nemlig én lang catwalk, hvor stjernerne gør deres bedste for at imponere resten af verden.

Det lykkedes i år især for skuespillerinden Milla Jovovich, der er med ved Oscar-uddelingen for første gang. Hendes hvide, asymmetriske kjole var en ren magnet for kameraerne.

- Det er min første gang til Oscar-uddelingen, så jeg ville gerne have en kjole, der mindede lidt om en brudekjole, jokede hun.

Flere af skuespillerinderne som for eksempel Jennifer Lopez og Cameron Diaz havde valgt kjoler i sarte farver som fersken, mintgrøn og pudder.

Det gjaldt for eksempel for Bérénice Bejo, der er nomineret til en Oscar i kategorien Bedste Kvindelige Birolle for sin rolle som Peppy Miller i stumfilm The Artist. Hun havde nemlig valgt en sartgrøn kjole i blonder.

Også Octavia Spencer fra borgerrettighedsfilmen The Help havde valgt en kjole i en rosa nuance. Hun er også nomineret i kategorien bedste kvindelige birolle.

Men også de stærkere farver som rød, grøn og blå var repræsenteret ved Oscar-festlighederne.

Michelle Williams, der er nomineret i kategorien Bedste Kvindelige Hovedrolle for sit portræt af Marilyn Monroe i filmen My Week With Marilyn, havde valgt en rød kjole med en lille stenbesat sløjfe på hoften.

Emma Stone, der spiller med i filmen The Help, havde også en sløjfe på sin kjole i farven fuchsia.

Flere af roberne havde smukke kniplinger eller var besat med sten, og en anden tydelig tendens var brede stenbesatte midterstykker og bælter på kjolerne.