Køb din egen Oscar

Hvis du har lyst og råd, kan du få din helt egen, gyldne statuette

Nu kan du gå i alle de kendte filmstjerners fodspor og få din helt egen Oscar. (Foto: Zuma Press)
Nu kan du gå i alle de kendte filmstjerners fodspor og få din helt egen Oscar. (Foto: Zuma Press)

Hvis du altid har drømt om at have din helt egen, gyldne Oscar-statuette stående derhjemme i vindueskarmen, så har du muligheden nu.

I forbindelse med nattens Oscar-festligheder i Hollywood bliver hele 15 af de legendariske og prestigiøse trofæer nemlig nu sat til salg på nettet.

LÆS OGSÅ: Så er der Oscar-chokolade - i 3D naturligvis!

Det skriver den amerikanske avis Los Angeles Times.

Statuetterne, der ejes af en amerikansk forretningsmand fra Los Angeles og forventes at indbringe fire millioner dollars – eller over 22 millioner danske kroner, stammer allesammen fra før 1950’erne og er blandt andet blevet vundet i forbindelse med legendariske film som Citizen Kane og Wuthering Heights.

Se hvem der kæmper om en Oscar

Som forventet er uddelerne af Oscar-statuetten 'The Academy of Motion Picture Arts and Sciences' langt fra tilfredse med internetauktionen.

- Akademiet, dets medlemmer og de mange filmfolk, der har vundet en Oscar, er af den meget faste overbevisning, at en Oscar skal vindes – ikke købes, siger en talskvinde ifølge Los Angeles Times.

Auktionen bliver afholdt af Brentwood Auction House, der tager imod telefoniske bud på de eftertragtede trofæer. Auktionen slutter tirsdag.

Husk du kan følge Oscar-uddelingen her på ekstrabladet.dk natten til mandag dansk tid, hvor vi skriver om vinderne og viser showets mange flotte kjoler.