Banderas som Picasso

Skuespilleren Antonio Banderas skal spille rollen som den spanske maler Pablo Picasso i den nye film '33 Dage'

Antonio Banderas springer ud som verdensberømt maler - på det store lærred. (Foto: AP)
Antonio Banderas springer ud som verdensberømt maler - på det store lærred. (Foto: AP)

Antonio Banderas og Pablo Picasso blev begge født i Málaga. Picasso i 1881 og Banderas i 1960. På trods af at Banderas aldrig kendte Picasso, føler han en form for bånd mellem de to, og nu skal han spille rollen som Picasso.

- Jeg blev født fire blokke fra, hvor han blev født. Det har altid fascineret mig. På en måde har han altid fulgt mig. Han fortjener stor respekt fra mig, fordi jeg lige som ham er fra Málaga, siger Antonio Banderas til den spanske avis El País.

Filmen '33 Dage' er et portræt af den kendte malers liv og hans kamp mod følelserne, mens han malede et af sine mest kendte malerier Guernica.

Har tidligere spillet i kunst-film
Men også Picassos kærlighedsforhold til den franske kvinde Dora Marr bliver skildret i filmen. Hun var sammen med Picasso i den periode, hvor han arbejdede på Guernica.

Instruktøren Carlos Saura planlægger at optage filmen i Paris og Guernica til sommer.

Billedet Guernica fortæller historien om tyskernes bombning af den baskiske by Guernica den 26. april 1937 under den spanske borgerkrig.

Det er ikke første gang, Antonio Banderas spiller med i en portrætfilm om en maler. I 2002 spillede han den mandlige hovedrolle i filmen Frida, der handler om den mexicanske maler Frida Kahlo.