Ups - jeg glemte helt at kysse

Sølvbjørn: Mikkel Boe Følsgaard huskede dog at ringe til mor og far

Mikkel Boe hæver sin sølvbjørn og poserer for pressen.(Foto: Christian T. Jørgensen)
Mikkel Boe hæver sin sølvbjørn og poserer for pressen.(Foto: Christian T. Jørgensen)

BERLIN (Ekstra Bladet): - Jeg glemte helt at kysse Charlotte Gainsboourg, da hun gav mig prisen. Det var lidt ærgerligt, siger Mikkel Boe Følsgaard om sin sølvbjørne-pris, som han sent lørdag aften fik for sin fornemme hovedrolle i Nicolaj Arcels film ’En kongelig affære’.

LÆS OGSÅ:

To sølvbjørne til Danmark

Mikkel Boe, der stammer fra Gilleleje, huskede dog både at ringe til sin mor og far og sin storebror:

- De var superglade. Og jeg fik også sms’ er fra alle mine klassekammerater på Teaterskolen, siger Mikkel Boe.

- Det bliver svært at overgå det her. Har du tænkt over det?

- Ja, Det er jo fuldstændig vanvittigt det her. Men så er det vigtigt, at man beholder begge ben på jorden og går ind i det næste projekt helt fra bunden af, siger Mikkel Boe, der har fire måneder tilbage på Teaterskolen, hvor han skal arbejde med et klassisk Garcia Lorca projekt samt lave sit eget afgangsprojekt, der er en tysk absurd komedie.

Jeg er ikke noget vidunderbarn
- Jeg vil koncentrere mig om arbejdet på Teaterskolen. En af grundene til min succes i Berlin er nemlig hårdt arbejde, siger Mikkel Boe og tilføjer:

- Folk vil garanteret i fremtiden have en masse forventninger til mig, og de tror måske, at jeg er en slags ’wonderkid’. Men det synes jeg ikke, at jeg er. Jeg har bare arbejdet hårdt på den her rolle, og den passede godt til mig. Og så har Nicolaj Arcel været en helt fantastisk instruktør, der hele tiden har bakket mig op.

- Er du lettet over, at du skal tilbage til skolen nu?

Ja, det er jeg faktisk. Det er udmærket at få 4-5 måneder, hvor man kan få alt der her lidt på afstand og fordybe sig i de ting, vi laver på skolen, uden at jeg skal ud og leve op til en hel masse forventninger. Det tror jeg faktisk er meget sundt for mig.

I dag er Mikkel Boe tilbage på skolebænken på Teaterskolen, hvor han blandt andet har undervisning i tap-dance.

LÆS OGSÅ:

Mads Mikkelsen: Jeg er ikke længere den mest sexede mand i Danmark