Helt genialt med den bjørn knægt

Mads Mikkelsen frygter, at det bliver svært for Mikkel Boe Følsgaard at overgå 'sølvbjørn'-præstationen, men han tror på ham - Mads Mikkelsens egen første optræden var en gigant fiasko

En afslappet stund i Berlin. Fra venstre filminstruktør Nicolaj Arcel, Trine Dyrholm, Mads Mikkelsen og Mikkel Boe Følsgaard. Siddende er det Zentropa-producenten Meta Louise Foldager.(Foto: Christian T. Jørgensen)
En afslappet stund i Berlin. Fra venstre filminstruktør Nicolaj Arcel, Trine Dyrholm, Mads Mikkelsen og Mikkel Boe Følsgaard. Siddende er det Zentropa-producenten Meta Louise Foldager.(Foto: Christian T. Jørgensen)

BERLIN(Ekstra Bladet): - Det er utroligt. Det er komplet vanvittigt, og det er super skønt, at Mikkel Boe Følsgaard har vundet en sølvbørn for 'bedste hovedrolle' her i Berlin. Normalt kommer man ud fra teaterskolen og skal først lige lave lidt teater og måske få en god anmeldelse, og så er man måske heldig at få gang i karrieren.

LÆS OGSÅ:

Ups - jeg glemte helt at kysse

- Men Mikkel Boe han er sprunget direkte ud i gigant-succes med en af hovedrollerne i 'En kongelig affære' og han har oven i købet vundet en sølvbjørn for det. Det kan næsten ikke blive større, siger Mads Mikkelsen til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Det er den første skuespilspris nogensinde til en dansker her i Berlin.

LÆS OGSÅ:

To sølvbjørne til Danmark

Mads Mikkelsen frygter dog, at det bliver svært for Mikkel Boe Følsgaard at leve op til den store succes.

- Han vil blive mødt med store forventninger. Men jeg har tiltro til ham. Og jeg synes, at det er helt genialt, at han har vundet den sølvbjørn.

Mikkelsens gigant-fiasko
Mads Mikkelsen forklarer, at hans egen første optræden efter Teaterskolen var en gigant-fiasko.

- Jeg startede med en teaterforestilling ude på Tre Kroner Fortet, der skulle spille 30 gange. Den blev stoppet efter fire gange, fordi folk mente, at den var for dårlig.

- Og anmelderne ignorede fuldstændigt forestillingen, og så skulle vi oven i købet hjem med en båd sammen med publikum. Det var den totalte ydmygelse. Og min storebror Lars Mikkelsen var også med i forestillingen, og han var rasende over, at det gik så dårligt.

- På vej hjem i båden fik jeg pludselig et grineflip og tænkte: Pyt med det. Fra nu af kan det kun blive bedre. For det her var sgu bunden.

- Og det er jo gået meget godt siden hen, fortæller Mads Mikkelsen.

LÆS OGSÅ:

Mads Mikkelsen: Jeg er ikke længere den mest sexede mand i Danmark