De tjener penge til studierne ved prostitution

Filmproducenten Marianne Slot og manuskriptforfatteren Tine Byrckel står bag den franske film 'Elles', der sætter fokus på unge piger og prostitution med verdensstjernen Juliette Binoche i hovedrollen

Anaïs Demoustier ses her i rollen som en af de franske studiner, der bijobber som prostitueret sammen med en meget tilfreds kunde.(Foto: Haut et Court)
Anaïs Demoustier ses her i rollen som en af de franske studiner, der bijobber som prostitueret sammen med en meget tilfreds kunde.(Foto: Haut et Court)

BERLIN(Ekstra Bladet): Den franske verdensstjerne Juliette Binoche og den polske filminstruktør Malgoska Szumowska modtog igår rungende klapsalver for deres film 'Elles', der sætter fokus på journalisten Anne(Juliette Binoche), der i Paris er ved at skrive en historie om to unge studerende kvinder, der tjener penge til deres studier ved at bijobbe som prostituerede. Men med til at modtage klapsalverne var også den danske producent Marianne Slot og den danske manuskriptforfatter Tine Byrckel, der begge har boet i Paris i en længere årrække, og det er faktisk dem, der har fundet på historien og udviklet den.

Og hvis man er lidt sart, kan man godt få kaffen galt i halsen. Filmen viser nemlig nogle dybt erotiske scener, hvor der ikke bliver lagt skjul på noget, når de to unge franske studiner tilfredsstiller velhavende franskmænd med blowjobs og andre former for sex. Og kvinderne lægger heller ikke skjul på, at de ofte nyder deres kontroversielle bijob.

-Jeg læste en masse artikler om emnet. Og jeg fandt hurtigt ud af, at alle forventer, at prostituerede er ofre. Vi besøgte blandt andet prostituerede i Polen og i Frankrig i forbindelse med researchen og fandt ud af, det var meget mere komplekst at være prostitueret, fortæller Tine Byrckel.

Juliette Binoche forklarede, at det havde været en meget udfordrende og intim rolle at spille. Der er blandt andet en scene i filmen, hvor hun laver en længere onani-scene.

Vodka i saunaen
- Og jeg vil især takke producenten Marianne Slot, fordi det er hende, der har fået ideen til denne skønne film, der har lært mig, at jeg faktisk er blevet mere passioneret i forbindelse med mit arbejde som skuespiller med årene, sagde Juliette, og Marianne Slot supplerede:

- Jeg præsenterede min filmide for den polske filminstruktør Malgoska Szumowska i Zentopas sauna i Filmbyen i Avedøre over en flaske vodka. Og det synes jeg selv var en virkelig god begyndelse på filmen, fortællerl Marianne Slot.

Malgoska Szumowska forklarede, at hun ikke ønskede at lave en socialrealistisk film.

- Vi ville lave en film, der fokuserede på kvindelig seksualitet, intimitet og mangel på kærlighed.

Og der er virkelig noget at glæde sig til. Szumowska har på fornem vis med dyb intimitet og humor blandet med stor alvor skabt en lille filmperle, hvor Juliette Binoche brillerer som den franske journalist, der selv har ondt i kærligheden, men får åbnet sit sind for andre former for kærlighed og intimitet. Camera Film i Danmark har købt filmen, der helt sikkert vil blive vist i Grand Biografen i København.