Dansk filminstruktør forsvandt sporløst fra sin egen gallapremiere

Filminstruktøren Simon Staho forsvandt pludselig under gallapremieren i Berlin på sin egen film 'Magi i luften' - I Danmark blev filmen taget af plakaten efter en uge - her i Berlin blev den modtaget med klapsalver

Den tyske konferencier spørger Simon Staho fire gange, om han ikke kan overtale ham til at svare på spørgsmål fra publikum efter filmen. Men Staho nægter at gå på scenen.(Foto: Christian T. Jørgensen)
Den tyske konferencier spørger Simon Staho fire gange, om han ikke kan overtale ham til at svare på spørgsmål fra publikum efter filmen. Men Staho nægter at gå på scenen.(Foto: Christian T. Jørgensen)

BERLIN(Ekstra Bladet): Meget usædvanligt nægtede filminstruktøren Simon Staho at gå på scenen og svare på spørgsmål fra publikum efter visningen af sin film 'Magi i Luften'. Men endnu mere usædvanligt var det, at Simon Staho simpellthen forsvandt sporløst før visningen af filmen i den store biograf 'Haus Der Kulturen der Welt' i Berlin. Derfor var det kun filmens unge 17-årige stjerne Emma Sehested Høeg samt filmens fotograf, der svarede på spørgsmål fra publikum, der ellers havde modtaget filmen med rungende klapsalver.

Simon Staho mødte ellers op til gallapremieren i biografen, hvor Ekstra Bladet fotograferede ham på den røde løber sammen med filmens stjerne Emma Sehested Høeg. Vi fik også et par billeder af Staho i et VIP-rum, hvor han fire gange indtrængende blev spurgt af den tyske konferencier, om han ikke ville være så venlig at svare på spørgsmål efter filmen. Staho svarede hver gang: Nej tak.

Den tyske konferencier sluttede af med at sige, det var meget usædvanligt, at en filminstruktør nægtede at gå på scenen efter visning af sin fillm. Hertil svarede Staho blot: Jamen, det er da kun godt.

Ca. 10 minutter efter samtalen var Staho sporløst forsvundet fra biografen. Og ingen kunne med sikkerhed sige, hvad der var sket med ham, eller hvor han var.

Total fiasko i Danmark
Simon Stahos usædvanlige opførsel kan måske forklares med, at filmen hjemme i Danmark var en decideret fiasko, der fik elendige anmeldelser og blev taget af plakaten efter bare en uge i biograferne, selv om det var en af de mest støttede film i Danmark med hele ni millioner kroner. Her i Berlin gav det anerkendte filmblad Variety også en meget dårlig anmeldelse af filmen. Og det har måske påvirket Simon Stahos humør.

Emma Sehested Høeg optrådte i modsætning til sin instruktør dybt professionelt og var begejstret for den flotte modtagelse af filmen i Berlin:

- Jeg er bare så glad. Filmen blev modtaget på fantastisk vis her i Berlin. Publikum forstod humoren. De begyndte ikke at analysere for meget. Jeg kunne føle, at publikum bare tog imod filmen, som unge mennesker gør. Det har været en stor fornøjelse for mig, lød det fra Emma, der har en stor drøm om at kunne komme til at leve som skuespiller og musiker.

Hvor blev Simon Staho af?

- Jeg ved det ikke. Jeg tror, at han måske havde det lidt dårligt, svarede Emma.

Efter filmen spurgte Ekstra Bladet også filmens producent Jonas Frederiksen, om han vidste hvad der var sket med Simon Staho?

- Jeg ved det ikke. Jeg har ikke talt med ham. Jeg ved ikke, hvor han er. Han er væk. Pist forsvundet, sagde Jonas Frederiksen og tilføjede:

- Men det er skønt, at filmen har fået en oprejsning her i Berlin, og jeg kunne føle, at publikum her i Berlin overgav sig til filmen. Det er en skam, at der kun var 2500 mennesker i Danmark, der nåede at opleve filmen, før den blev taget af plakaten, siger Jonas Frederiksen, der håber, at filmen vil blive solgt til andre lande.