Nazister fra månen invaderer Texas

Traileren til den nye finske science-fiction komedie 'Iron Sky' er blevet set af mere end 1 million mennesker på YouTube i løbet af 24 timer - se den her

Her er de drabelige nazister fra en hemmelig nazi-base på månen, der angriber jorden.(Foto: Ironsky.net)
Her er de drabelige nazister fra en hemmelig nazi-base på månen, der angriber jorden.(Foto: Ironsky.net)

BERLIN (Ekstra Bladet): Den kommende science-fiction komedie 'Iron Sky' har allerede slået masser af rekorder, før den overhovedet har haft verdenspremiere. Den er blevet set af mere end 1 million mennesker på YouTube i løbet af kun 24 timer, og filmens producenter har samlet hele 6 millioner kroner ind til filmens budget fra filmens fans. Det er 10 procent af filmens samlede budget på 60 millioner kroner.

- Men det er altså også en fandens god film, og den ser ud som om den har kostet 500 millioner kroner, siger filmens producent Kaukomaa.

Interessen for filmen er fuldstændigt eksploderet på de sociale medier, og den usædvanlige succes og utraditionelle markedsføring har ramt spalterne hos store publikationer som 'Wired' og 'BoingBoing', og historien var selvfølgelig på forsiden af YouTube.

Se den ekstremt populære trailer her

- Jeg er virkelig overrasket over, hvor hurtigt og hvor langt rundt i verden 'Iron Sky' har spredt sig. Den lille sjove film, som vi fandt på i en sauna for seks år siden, er nu blevet et stort internationalt fænomen, siger filmens instruktør Timo Vuorensola.

Filmen har verdenspremiere her på filmfestivalen i Berlin på lørdag i Panorama-sektionen.

- Ja , jeg er sgu bange. Alt det arbejde og al den kærlighed, som vi har puttet ind i den film, skal stå sin prøve på lørdag. Men jeg er sikker på, at den vil blive godt modtaget. Den er en virkelig sjov film, og så har den fantastiske billeder, siger Timo.

Filmens handling kort fortalt:

I de sidste måneder af Den Anden Verdenskrig undgik et hemmeligt Nazi-rum-program at blive ødelagt, da deltagerne flygtede om på den mørke side af månen. I løbet af de sidste 70 år har nazisterne i yderste hemmelighed konstrueret et gigantisk fort med et hav af stærkt bevæbnede UFO' er. Og da den amerikanske austronaut James Washington lander sit månefartøj lidt for tæt på Nazi-basen, beslutter månens Fører(Udo Kier) at angribe jorden og skabe Det Fjerde Rige.