TV: Jeg kan godt lide ludere med store bryster

Kong Christian VII fremstilles som liderlig buk og slagsbror i Nicolaj Arcels storfilm 'En Kongelig Affære', der har verdenspremiere i hovedkonkurrencen under filmfestivalen i Berlin - se hovedtraileren til filmen her

Mads Mikkelsen i hed omfavnelse med den unge Alicia Vikander i rollerne som livlægen Strueense og dronning Caroline Mathilde.(Foto: Zentropa)
Mads Mikkelsen i hed omfavnelse med den unge Alicia Vikander i rollerne som livlægen Strueense og dronning Caroline Mathilde.(Foto: Zentropa)

- Jeg kan godt lide at drikke, jeg kan godt lide ludere med store bryster, og jeg kan godt lide at slås. Sådan lyder et citat fra Christian VII(Mikkel Bo Følsgaard) i hovedtraileren til Nicolaj Arcels danske storfilm 'En Kongelig Affære'.

Og hertil svarer Mads Mikkelsen kort og kontant i rollen som livlægen Strueense:

- Og hvad er der galt i det.

Der var måske ikke noget galt i det, men problemet for Christian VII var, at han netop var blevet gift med den purunge engelskfødte dronning Caroline Mathilde, som han dog ikke var interesseret i seksuelt. Han ville hellere hygge sig med den kendte luder 'Støvle Katrine'.

LÆS OGSÅ:

Hede sex-scener i dansk film

I traileren fremgår det også, at den unge Caroline Mathilde fik følgende gode råd med på vejen fra det engelske hof:

-Hvis du kan få kongen til at besøge dit soveværelse den første aften, så vil det blive betragtet som en succes.

Det blev dog ikke til meget sex mellem Christian VII og Caroline Mathilde. Til gengæld sørgede kongens livlæge Strueense for, at den unge dronning fik lært alt omkring bierne og blomsterne.

LÆS OGSÅ:

Struensee er en helt for Mads Mikkelsen

Og der findes næppe et mere dramatisk kærlighedsdrama i Danmarkshistorien end affæren mellem Chr.VIIs tyske livlæge Johann Struensee og den engelskfødte dronning af Danmark Caroline Mathilde i starten af 1770’erne. I løbet af de sidste 40 år har en række filmatiseringer af dette bevægende kapitel i dansk historie været på tegnebrættet, men først nu med Nikolaj Arcels 'En Kongelig Affære' præsenteres en dansk spillefilm om et af vort lands mest fascinerende dramaer.

'En Kongelig Affære' er Zentropas første historiske periodefilm og er en af selskabets mest ambitiøse spillefilmsproduktioner til dato - et kongeligt drama - om troen på det gode og drømmen om en ny begyndelse.

Med udgangspunkt i det pikante og livsfarlige trekantsdrama mellem den stadigt mere sindssyge Christian VII, oplysningsmanden og idealisten Struensee, og den unge, men stærke dronning Caroline Mathilde, er 'En Kongelig Affære' den gribende fortælling om et passioneret, forbudt kærlighedsforhold, som forandrede en hel nation, men også et drama om modige idealister, der risikerede alt for at bane vejen for frihed til et helt folk.

Traileren er stor, flot og dramatisk - og der er garanteret noget at glæde sig til.