Lærkevej får en blandet modtagelse

Tv-serien Lærkevej springer ud som film, men det spring får en blandet modtagelse blandt anmelderne

Søs Egelind og co. får en blandet modtagelse af anmelderne. Ekstra Bladet giver filmen fire stjerner, mens BT kun mener at konverteringen fra tv-serie til film fortjener to stjerner. (Foto: Polfoto: Klavs Bo Christensen).
Søs Egelind og co. får en blandet modtagelse af anmelderne. Ekstra Bladet giver filmen fire stjerner, mens BT kun mener at konverteringen fra tv-serie til film fortjener to stjerner. (Foto: Polfoto: Klavs Bo Christensen).

Tv-serien Lærkevej har taget springet til det store lærred, men det er langt fra alle anmeldere, der synes, at det spring var nødvendigt.

For i dagens aviser får filmen 'Lærkevej: Til døden os skiller' en blandet modtagelse og får mellem to og fire stjerner.

En af de mest negative anmeldelser finder man i B.T., hvor Lærkevej får bare to stjerner.

- Filmen er en bundskraber, som ikke engang så supergode skuespillere som Søs Egelind og Annette Støvelbæk kan sparke liv i, lyder det i anmeldelsen.

Søs Egelind: Jeg blev bidt i røven af en stor hund

Heller ikke Jyllands-Postens anmelder mener, at den populære forstadskomedie fungerer som biograffilm.

- 'Lærkevej: Til døden os skiller' vil gerne være både kantet og fræk, men ender med som forventet at bekræfte den småborgerlighed, den forsøger at udstille, mener anmelder Katrine Sommer Boysen, der giver filmen to stjerner.

Filmen byder blandt andet på dobbelt op af Søs Egelind. For hun spiller både sin vanlige rolle i serien som den fordrukne Elisabeth - og rollen som Elisabeths søster fra Jylland.

I Berlingske Tidende er anmelder Jacob Wendt Jensen begejstret for den idé.

- Søs Egelind spiller stort og morsomt, skriver han og kvitterer med fire stjerner.

Dermed er Berlingske sammen med Ekstra Bladet mest positive over for Lærkevej. Også i Ekstra Bladet får filmen nemlig fire stjerner under overskriften 'Overraskende vellykket'.

Lærkevejs-forfatter: Min datter var hjertesyg

I Politiken giver anmelder Kim Skotte tre stjerner til Lærkevej. Han undrer sig over, hvorfor humoren i danske komedier skal være så pinlig.

- En dag kommer der måske igen en dansk komedie om voksne mennesker, der ikke kun har noget mellem benene, men også noget mellem ørerne, håber Kim Skotte.

Tv-serien Lærkevej havde premiere i 2009 og fortsatte med en ny sæson i 2010.