Annonce:
Annonce:

Kunne 2200 US Marines erobre Romerriget?

Ville et par tusinde af nutidens bedst udstyrede soldater kunne slå Cæsars samlede styrker, hvis de blev sendt tilbage i tiden? Det tankeeksperiment bliver nu til en film

Legionærer mod læderhalse. Den tænkte konflikt kommer til at udspille sig i en film med arbejdstitlen 'Rome, Sweet Rome'. (Arkivfotos: David Friel og AP)
Legionærer mod læderhalse. Den tænkte konflikt kommer til at udspille sig i en film med arbejdstitlen 'Rome, Sweet Rome'. (Arkivfotos: David Friel og AP)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Hvis et par tusind tungt bevæbnede US Marines af den ene eller anden grund blev sendt tilbage i tiden til 23 f.Kr., da Augustus Cæsar regerede over Romerriget - ville læderhalsene så have en chance mod kejserens legioner?

2200 marineinfanterister med historiens mest moderne våben mod datidens største imperium og dets over 200.000 mand store hær.

Læs også: US Marines hentede dansk gidselfamilie

Dét tankeeksperiment leger forfatteren James Erwin med.

Idé bliver til film
Det meget, meget hypotetiske spørgsmålet blev for en måned siden stillet på debat-sitet reddit.com, hvor James Erwin hurtigt greb det. I tæt kontakt med krigsveteraner, historienørder og andre brugere på sitet udviklede historien sig, og nu bliver skriverierne til en film, skriver variety.com.

Annonce:

Warner Brothers har allerede inden, det sidste punktum er skrevet, købt filmrettighederne til bogen 'Rome, Sweet Rome'.

Download de første 11 sider her (pdf)

37-årige James Erwin, der er dobbelt Jeapardy-mester og har skrevet flere opslagsværker og andet faglitteratur, arbejder ud fra en simpel tese: 'Kunne jeg erobre det romerske imperium med en enkelt bataljon marineinfanterister?'

Fan-projekt
- Det slog mig, at det vitterligt var en film-egnet idé. Så det virkede naturligt at begynde at skrive en historie om det. På meget kort tid reagerede tusindvis af mennesker - Jeg havde virkelig ramt en nerve, siger James Erwin til filmsitet screenrant.com.

projektets facebook-side er de mange fans allerede begyndt at lægge hjemmelavede filmplakater og bogomslag ud.

Læs også: For farligt til helikopter - løb ind alene

Annonce:

I bogen bliver en omkring 2200 mand stærk 'Marine Expeditionary Unit' - den amerikanske marines mindste selvstændige kampgruppe med både infanterister og luftstøtte - stillet overfor Augustus Cæsars samlede styrker.

Tidsrejsen er ikke mange dage gammel, før den første kugle er løsnet og historien ændret for altid.

Hvem tror du, ville vinde? Læderhalsene eller legionærerne?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: