Dansk filmstjerne får amerikanske roser

De amerikanske anmeldere er vilde med Jesper Christensens præstation i den nye film 'The Debt'

En henrivende og isnende præstation.

Anmelderen fra Los Angeles Times må hive de store gloser frem for at beskrive den indsats, den danske skuespiller Jesper Christensen yder i den nye film "The Debt", der onsdag havde premiere i 1800 amerikanske biografer.

Christensen har rollen som filmens hovedskurk, kirurgen fra Birkenau, Dr. Vogel, der udfører sadistiske eksperimenter på fangerne i den berygtede koncentrationslejr.

Mange år efter Anden Verdenskrig får en kvindelig agent, Rachel (Helen Mirren), fra den israelske efterretningstjeneste Mossad et tip om at Vogel er live, hvorefter jagten går ind på den gamle nazi-forbryder.

"Det ville have været let at spille den nazistiske kirurg som et sort, sjælløst væsen", skriver anmelderen fra Los Angeles Times, og fortsætter:

"Hvad der gør ham så frygtindgydende, er den måde han forsøger at forføre de unge Mossad-agenter - ikke fordi han er på jagt efter kærlighed, men for at vise, at han er lige så meget menneske som dem", lyder det i anmeldelsen.

Avisen giver i øvrigt filmen fire stjerner ud af fem.

USA Today giver karakteren tre ud af fire, og skriver blandt andet:

"Filmen er mest effektiv i flashback til pågribelsen af Dr. Vogel. De kvalmende scener mellem Rachel og ham er særligt stærke", skriver avisen.

Også Time Magazine hæfter sig særligt ved samspillet mellem Helen Mirren og Jesper Christensen.

"Hun glider elegant ind i scenerne med den nazistiske læge, der er lige så sejlivet, som han er ondskabsfuld. Mens de bytter roller som jægeren og den jagede, har de sammenstød, der får spændingen til at sprede sig", lyder det i anmeldelsen.