Kendte til ukendt filmpris

Folkets pris: Onsdag aften blev landets måske mindst kendte filmpris - Svend-prisen - uddelt. Men de kendte stod i kø for at være med

To af aftenens hovedpersoner, Susanne Bier og Trine Dyrholm. Sidstnævnte blev kåret som bedste kvindelige skuespiller. (Foto: Anders Brohus)
To af aftenens hovedpersoner, Susanne Bier og Trine Dyrholm. Sidstnævnte blev kåret som bedste kvindelige skuespiller. (Foto: Anders Brohus)

Der var dømt rød løber og velkomstsjusser i lange baner, da filmfolk var samlet i Svendborg til uddelingen af folkets filmpris, bedre kendt som ’Svend’.

– Jeg har ikke været til Svend-uddelingen før, selv om jeg faktisk har været nomineret tidligere, sagde Trine Dyrholm, der var nomineret – og vandt – i kategorien bedste kvindelige skuespiller for sin rolle i ’Hævnen’. Kritiker-darlingen lagde dog vægt på, at hun meget gerne ville vinde en pris, som blev givet af folket frem for en dommerjury.

– Jeg har vundet en Robert og en Bodil før, så i aften vil jeg gerne vinde en Svend, sagde skuespillerinden med et stort smil.

’Klovn’ med gyldne odds
Også Susanne Bier var benovet over at være nomineret til en Svend, selv om instruktøren allerede har høstet bunkevis af priser verden over.

– Det er altid spændende og en ære, når det er folkets pris, sagde Susanne Bier.

Blandt andre af aftenens kendte ansigter var der dog også nogle, der fandt opløbet knap så spændende.

– Jeg er ikke matematiker. Men mon ikke jeg kan regne med at sidde og smile stift, når ’Klovn’-drengene vinder den, lød det fra Mick Øgendahl. Komikeren trøstede sig dog med, at skulle han gå hen og tabe, så var der altid gratis sprut at hente i baren.

Beskedne Casper

Adspurgt om sine gyldne vinderodds var kollegaen Casper Christensens svar en anelse mere beskedent:

– Det noget fis. Vi er her jo ikke for at vinde. Men for at hylde film, sagde Casper Christensen, der var dukket op med makkeren Frank Hvam, som stod og nippede til en gin og tonic i baggrunden.

– Jeg kan bedre lide, når det er en jurypris. Det er folk, der går op i film. Det andet kan man ikke bruge til så meget, sagde komikeren.