Bin Laden-boom i Hollywood

I 2012 kommer der en film om den amerikanske specialstyrke Navy Seals, der slog Osama bin Laden ihjel.

Bin Laden blev dræbt af den berømte militærstyrke 'Navy Seals'. Nu kommer der en film om de benhårde soldater.(Foto: AP)
Bin Laden blev dræbt af den berømte militærstyrke 'Navy Seals'. Nu kommer der en film om de benhårde soldater.(Foto: AP)

Efter de amerikanske elitesoldaters drab på Osama bin Laden er krigsfilmsgenren blevet meget populær. Og nu annoncerer Relativity Media det anderledes filmprojekt 'Act of Valor', som har rigtige Navy Seals-soldater i hovedrollerne.

'Act of Valor' kommer ikke til at handle om jagten på Bin Laden, men den vil give et glimt af livet i den amerikanske specialstyrke Navy Seals. Og soldaterne spiller rollerne som sig selv.

- Man finder sjældent en film, der er så forskellig fra de andre derude, siger Relativitys Tucker Tooley til The Hollywood Reporter, og filmens skaber Mike McCoy stemmer i:

- Vi tror på, at ægtheden af 'Act of Valor' vil overskride demografiske, racemæssige og politiske linjer. Vi håber, at seerne vil få et sjældent indblik i Seal-samfundet, og at deres liv bliver lige så beriget af deres erfaringer, som vores har været.

Skaberne af 'Act of Valor' mødtes i 2010 med Imax for at få distribueret filmen, men uden held. Da Bin Laden blev dræbt, gik det dog hurtigt med at få en aftale med Hollywood.

Optagelserne til en Navy Seals rekrutteringsfilm begyndte i 2007, mens snart blev den til en dokumentarfilm, der nu har fået tilføjet en historie om en fiktiv Seal-gruppe, der begiver sig ud på en mission for at redde en CIA-agent.

Af sikkerhedsmæssige årsager har den amerikanske flåde gennemset alle optagelser for ikke at afsløre taktik, ligesom navnene på de rigtige Navy Seals er udeladt i rulleteksterne.

1 af 2 De amerikanske Navy Seals er nogle af de bedst uddannede soldater i USA. De svarer til frømandskorpset i Danmark.(Foto: AP)
2 af 2 Bin Laden blev dræbt af den berømte militærstyrke 'Navy Seals'. Nu kommer der en film om de benhårde soldater.(Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer