Stine Stengade sårbar og halvnøgen

Filminstruktøren Birgitte Stærmose spillefilmdebuterer med multiplot-dramaet 'Værelse 304', hvor Stine Stengade, Trine Dyrholm, Mikael Birkkjær og David Dencik spiller sammen med et internationalt cast

Stine Stengade ses her halvnøgen og sårbar i en scene fra Birgitte Stærmoses nye film 'Værelse 304'.(Foto: Framegrab )
Stine Stengade ses her halvnøgen og sårbar i en scene fra Birgitte Stærmoses nye film 'Værelse 304'.(Foto: Framegrab )

I Birgitte Stærmose spillefilmdebut 'Værelse 304' tages der udgangspunkt i tre skæbnesvangre dage på et hotel i København, hvor Stærmose udforsker intimiteten mellem hotellets gæster og ansatte i en narrativt raffineret historie, der sættes igang af et mystisk skud.

- Jeg har altid været fascineret af hotellet som et hemmeligt sted, revet ud af tid og rum. Hvad sker der bag de mange lukkede døre?, siger Birgitte Stærmose til www.dfi.dk.

Senest var hun nomineret ved European Film Awards og modtog en Special Mention ved Berlin Festivalen for 'Ønskebørn', som befinder sig i grænselandet mellem dokumentar og fiktion. 'Ønskebørn' var optaget i Kosovo og lod børn i Pristina fortælle om deres tab, angst og håb, med den efterkrigsprægede by som både poetisk og dyster medspiller.

LÆS OGSÅ: ØNSKEBØRN FIK FILMPRIS I BERLIN

Nu spillefilmdebuterer Birgitte Stærmose med en stemningsladet multiplothistorie, 'Værelse 304', som fermt samler den store verden og dens komplicerede relationer i et mikrokosmos, hvor alt kan ske – eller hvor alt kan være sket. Fra starten etableres der nemlig både blod og et pistolskud i rammen for den narrativt opfindsomme historie med danske såvel som internationale stjerner i det imponerende cast.

Tre dage på et hotel i København
Filmen udspiller sig på et hotel i København i løbet af tre skæbnesvangre dage. Blandt hovedpersonerne er den sørgende hotelejer (Mikael Birkkjær) og hans kone (Trine Dyrholm), en ensom stewardesse (Ariadna Gil), en opvasker (Luan Jaha) og hans kone (Ksenija Marinkovi?) med ønsker om hævn for fortidige forbrydelser, en kærlighedshungrende manager (Stine Stengade) og hendes underordnede (David Dencik), som slås med at skulle smile mere ved skranken. Deres liv flettes sammen, mens de alle bliver stillet over for store valg i livet.

Filmen er udtaget til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Karlovy Vary i Tjekkiet i juli måned.

1 af 2 Stine Stengade spiller rollen som en manager. Her er hun i nærkontakt med hotelejeren spillet af Mikael Birkkjær i filmen 'Værelse 304'. (Foto: Framegrab/DFI)
2 af 2 Stine Stengade ses her halvnøgen og sårbar i en scene fra Birgitte Stærmoses nye film 'Værelse 304'.(Foto: Framegrab )
0 kommentarer
Vis kommentarer