3D-film er yt

65 procent af danskerne foretrækker film i det traditonelle format

Piraten Jack Sparrow er en af de figurer, man kan se i 3D i danske biografer. (Polfoto)
Piraten Jack Sparrow er en af de figurer, man kan se i 3D i danske biografer. (Polfoto)

Det skulle have været så smart. 3D-film, hvor man føler, man næsten selv er med, var udset til at revolutionere måden at se film på, men nu viser det sig, at i hvert fald danskerne foretrækker den gode, gammeldags 2D-facon, når de er i biografen.

Udlejningstjenesten LOVEFiLM.dk har foretaget en undersøgelse, og den viser, at 65 pct. af de adspurgte danskere foretrækker det traditionelle format, og kun to ud af 10 mener, at 3D er vejen frem.

– Jeg er ikke overrasket – jeg ser det først og fremmest som et sundhedstegn, siger Kaper Bering Liisberg, universitetslektor og manden bag DR’s film-program, ’Premiere’.

Indhold frem

for indpakning
I en kommentar til undersøgelsesresultatet siger han, at ’der er to måder at forstå tendensen på’.

– For det første betyder det, at vi vægter historien frem for indpakningen. 3D er indpakning og kan i mine øjne sjældent tilføre historien noget ekstra. For det andet spiller prisen sikkert også en væsentlig rolle, da det er betydeligt dyrere at se en 3D film i biografen end en 2D.

I Hollywood satser man stort på 3D, og der kommer flere og flere film i den nye teknologi. Danske biografer har også investeret lystigt i udstyr, så det er muligt at vikse film som ’Pirates of the Caribbean’, ’Clash of Titans’ og ’Harry Potter’ i 3D, men at dømme efter reaktionen blandt publikum har det været til ingen nytte.

0 kommentarer
Vis kommentarer