Tom Cruise folder sig ud som sangstjerne

Musikfilmen 'Rock of Ages' byder på en noget alternativ rolle til Tom Cruise, hvis sangtalent overbeviser

Tom Cruise har angiveligt en fantastisk stemme. (Foto: AP)
Tom Cruise har angiveligt en fantastisk stemme. (Foto: AP)

Der er hverken jagerfly, motorcykler eller samuraisværd i vente, når Tom Cruise næste gang indtager det store lærred. Derimod er der masser af højtonet sang, når Hollywood-stjernen kan opleves i filmen 'Rock of Ages'.

Det er Adam Shankman, der står bag filmatiseringen af den anmelderroste Broadway-musical af samme navn, og instruktøren havde så meget tiltro til Tom Cruise, at skuespilleren slap for af aflægge prøve og vise sine sangtalenter.

- Jeg vidste med mig selv, at Tom aldrig ville udsætte sig selv for den fare at påtage sig en rolle, han ikke ville kunne udfylde. Så det var først til manuskriptgennemgangen, at vi kiggede på hinanden og sagde: 'Det her bliver rigtig godt', siger Shankman.

Fantastisk stemme
Shankman, der også kreerede den skæve musical-film 'Hairspray' fra 2007, fortæller, at både han og Cruise alligevel blev overrasket over, hvor flot stroferne blev leveret.

- Vi hoppede faktisk rundt i stuen og stak hinanden 'high-fives', fordi Tom har en fantastisk stemme. Hans bedste- eller oldefar var operasanger, og Tom har tilsyneladende arvet nogle evner, siger han.

48-årige Cruise fik sit store gennembrud som jagerpilot i filmen 'Top Gun' fra 1986 og har siden primært bevæget sig i den actionprægede genre. Rollen i 'Rock of Ages' kommer ifølge Shankman som et velkomment afbræk for skuespilleren.

- Han har det simpelthen så sjovt. Han har fortalt mig, at han er taknemmelig over, at jeg tænkte på ham til den rolle, fordi det ligger så langt fra det, han plejer at lave. Tom kommer til at gøre det helt fantastisk, siger han.