Sommerens actionbrag

Der er lagt op til hæsblæsende oplevelser i biografen i løbet af sommerferien til alle drengerøves begejstring

Optimus Prime er tilbage i årets actionbrag nummer et. Den tredje Transformers-film har premiere 29. juni. (Foto: AP)
Optimus Prime er tilbage i årets actionbrag nummer et. Den tredje Transformers-film har premiere 29. juni. (Foto: AP)

Aldrig har jorden været så truet, som den er det gennem sommeren. Der er specielt store farer, der lurer fra rummet, og slaget om skal den blå planet skal stå i biograferne. Her tørner rumvæsener, mennesker og maskiner sammen i en lang dødskamp, der strækker sig over de næste måneder.

Så hvis sommeren byder på regnvejrsdage, så kan man trække i ly i biografens halvmørke og være vidne til det ene actionbrag efter det andet.

Blandt de mest ventede film er Transformers 3. I de to foregående film, blev der sat nye højder for special effects i en hidtil uset sammensmeltning af animation og almindeligt skuespil.

Shia LeBeouf er tilbage som den kiksede men nævenyttige dreng, der kender transformernes hemmeligheder, og han får følgeskab af den smukke Rosie Huntington-Whiteley, der skubber Megan Fox ud af billedet.

En anden film, der er blevet set frem til med spænding fra de mange fans, er det sidste skud på stammen i Harry Potter-eventyret. Her skal det endelige opgør stå mellem den unge troldmand og den onde Lord Voldemort.

Superheltene er genfødt
En ny dille er ved at oversvømme biograferne. Det er blevet meget populært at lave filmudgaver af tidligere tegneseriehelte.

Spiderman og Batman var blandt pionererne på området, men denne sommer får de gamle kendinge følgeskab af en rækker superkollegaer.

Captain America: The First Avenger er titlen på en ny biograffilm, der er baseret på en gammel tegneseriefigur. Hans opgave er at beskytte Amerikas idealer.

I samme genre hører Green Lantern til, som handler om handlekraftige helte fra hele universet, der skal opretholde fred og fordragelighed.

I foråret havde filmen Thor biografpremiere, og den handler også om en helt med fantastiske kræfter. Næste år skal alle de gamle tegneseriefigurer mødes i en film, hvor både Iron Man, Hulken, Captain America og Thor skal forsvare vores jord og frihed.

Ny barbar i Schwarzeneggers rolle
En af sensommerens episke fortællinger er en ny version af en kultfilm fra 80'erne. For knap tyve år siden spillede Arnold Schwarzenegger den hårdtslående og barbar med den glinsende hud, Conan.

Mr. Universe viste muskler, mens handlingen var til den mere forudsigelige side.

Mange år senere skal en anden model spille Conan. Han kommer fra Hawaii og hedder Joson Momoa.

Conan-figuren er Robert E. Howards værk. Og den nye indspilning skulle efter sigende lægge sig tættere op af bøgerne end Schwarzeneggers udgave.

Jason Momoa er lige nu aktuel i den amerikanske tv-serie Game of Thrones, hvor danske Nikolaj Coster-Waldau spiller en beregnende ridder i en verden, hvor karaktererne er besat stridighed og magtbegær.

Alt i alt lader det til at blive en spændende sommer med masser af indendørs underholdning, hvis vejrguderne lader det regne.

1 af 3 Hvis der opstår perioder uden eksploderende kæmperobotter i Transformers 3, så kan man nyde synet af Rosie Huntington-Whiteley. (Foto: AP)
2 af 3 Starletten i Harry Potter-sagaen, Emma Watson, er blomstret op. Den nu 21-årige unge kvinde var nomineret til bedste kvindelige skuespiller i den første del af Harry Potter og Dødsregalierne ved MTV Movie Awards, men hun måtte se sig slået af baben fra Twilight-filmene, Kristen Stewart. (Foto: AP)
3 af 3 Optimus Prime er tilbage i årets actionbrag nummer et. Den tredje Transformers-film har premiere 29. juni. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer