Annonce:
Annonce:

Trier smidt ud af Cannes

Lars von Trier er blevet smidt ud af filmfestivalen. Det er første gang i historien, at en person på den måde er blevet smidt ud af Cannes

Lars von Trier kan godt pakke kufferten og tage hjem fra Cannes. Filmen 'Melancholia' er dog stadig med i konkurrencen om De Gyldne Palmer. (Foto: AP)
Lars von Trier kan godt pakke kufferten og tage hjem fra Cannes. Filmen 'Melancholia' er dog stadig med i konkurrencen om De Gyldne Palmer. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Lars von Trier er blevet smidt ud af filmfestivalen Cannes, efter han i går sagde, at han forstår og sympatiserer med Hitler. Det oplyser nyhedsbureauet AP.

Onsdag havde Lars von Triers film 'Melancholia' verdenspremiere ved filmfestivalen, og på det efterfølgende pressemøde sagde den danske filminstruktør blandt andet:

- Hvad kan jeg sige … Jeg forstår Hitler. Jeg synes, han gjorde nogle forkerte ting, helt sikkert, men jeg kan se ham sidde i sin bunker hen mod slutningen....der kommer en pointe til sidst. Jeg siger bare, at jeg forstår mennesket. Han er ikke, hvad man vil kalde en ’good guy’, men ja jeg forstår meget ved ham, og jeg sympatiserer en smule med ham.

LÆS OGSÅ: Triers helt vanvittige bemærkninger

Undskyld
Senere på dagen trak von Trier i land og kom officielt med en undskyldning.

Annonce:

- Hvis jeg har såret nogen med de ord, jeg sagde ved pressemødet, så beklager jeg det dybt. Jeg er ikke antisemit og har på ingen måde nogen racefordomme, og jeg er heller ikke nazist, lød det fra Lars von Trier.

Den undskyldning var hverken nok for den restaurant, der skulle have huset 'Melancholia'-festen - eller for bosserne i Cannes, der har smidt danskeren ud af Cannes - men filmen er stadig med i konkurrencen om De Gyldne Palmer, skriver den franske avis Le Figaro.

Beslutningen om at smide Lars von Trier ud blev truffet på et ekstraordinært møde i festivalens direktion i Cannes i dag.

I afgørelsen hedder det blandt andet, at 'Filmfestivalen i Cannes tager stærk afstand fra udtalelserne, og at Lars von Trier er 'persona non grata' fra nu af.' Det er første gang i historien, at en person på den måde er blevet smidt ud af Cannes.

Annonce:

<script type="text/javascript"> new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'Melancholia', interval: 6000, title: 'Tweets om Lars von Triers', subject: 'Melancholia', width: 'auto', height: 300, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: true, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' } }).render().start();

<script type="text/javascript"> new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'Lars von Trier', interval: 6000, title: 'Tweets om', subject: 'Lars von Trier', width: 'auto', height: 300, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: true, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' } }).render().start();

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: