Struensee er en helt for Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen nyder rollen som Struensee: Den danske film er lige så imponerende som en dyr Hollywood-film

Mads Mikkelsen indleder her i rollen som livlægen Struensee sin første intime samtale med dronning Caroline Mathilde. Det blev kimen til en kærlighedshistorie, der forandrede den danske nation for altid. (Foto: Birger Storm)
Mads Mikkelsen indleder her i rollen som livlægen Struensee sin første intime samtale med dronning Caroline Mathilde. Det blev kimen til en kærlighedshistorie, der forandrede den danske nation for altid. (Foto: Birger Storm)

TJEKKIET (Ekstra Bladet): Luften summer af en stille spirende kærlighed. På en balkon står en høj stolt mand og taler dæmpet og intimt med en usædvanligt ung og smuk kvinde. Han nipper lidt til et glas hvidvin og kigger ud over en stor park, hvor farvestrålende påfugle viser fjerpragt foran et imponerende springvand, mens nogle heste traver dovent rundt i det grønne græs.

Netop nu bliver kimen til Danmarks største kærlighedshistorie lagt, en kærlighedshistorie, der for altid ændrede en nation.

Voldsom kærlighedshistorie
Vi befinder os på det imponerende Ploskovice Slot ca. 100 kilometer fra Prag, hvor filminstruktøren Nikolaj Arcel netop nu er i gang med at filmatisere 'Dronningen og livlægen'. Historien om den tyske livlæge Struensee (Mads Mikkelsen), der blev ansat ved det danske hof og forelskede sig intenst i den unge dronning Caroline Mathilde.

En voldsom kærlighedshistorie, der på kort tid gav Struensee enorm magt, men som endte i et blodbad med halshugning af den idealistiske livlæge, der ville forandre Danmark med indførelse af mere demokratiske principper.

- Det er en fantastisk historie, og for mig var Struensee på mange måder en helt. En idealist, der såede de første frihedsidealer og demokratiske principper i Danmark på et tidspunkt, hvor vi virkelig trængte til dem.

- Og jeg nyder virkelig at arbejde sammen med den unge, smukke, svenske skuespiller Alice Vikander og den unge dansker Mikkel Boe Følsgaard, der spiller henholdsvis dronning Caroline Mathilde og den unge kong Christian VII med det flakkende sind.

De tre musketerer
Mikkelsen har også for nylig færdigindspillet den store Hollywood-film ' De tre musketerer', hvor han spiller skurken Rochefort. Men han mener, at den kommende danske storfilm ' Dronningen og livlægen' på alle planer kan måle sig med de dyreste Hollywood-film.

- 'De tre musketerer' er en ren underholdningsfilm, hvor jeg spiller skurken Rochefort, der er ond på alle planer. 'Dronningen og livlægen' er et stort, episk drama, en voldsom kærlighedshistorie. Og jeg føler faktisk, at det er ligesom at arbejde på film, der er 50.000 gange dyrere.

- Hvordan har du det med at rende rundt i sådan noget tøj fra 1700-tallet?

- Det er sgu sjovt. Det giver noget til rollen, så vi bedre kan bevare illusionen om, at vi faktisk er fra den tid. Men på den anden side overdriver vi ikke kostumerne med masser af pudder og hvide parykker. Men det er skide irriterende, at der ikke er lommer i jakken.

LÆS OGSÅ: Dyrholm: - Min kjole vejer 20 kilo

Zentropa-chefen Peter Aalbæk vil forsøge at få filmen udtaget til filmfestivalen i Berlin i februar måned 2012.