Hollywood-stjerne har danske dogme-drømme

Bradley Cooper drømmer om at arbejde med Lars Von Trier og kunne sagtens se sig selv i en dogmefilm

Bradley Cooper drømmer om at filme med danske instruktører. (Foto: AP)
Bradley Cooper drømmer om at filme med danske instruktører. (Foto: AP)

Hollywood-stjernen Bradley Coopers karriere har budt på flere store blockbusters, men nu afslører skuespilleren, at han i virkeligheden drømmer om at lave en dogmefilm med en dansk instruktør.

- Jeg kender en del til dansk film, og jeg elsker mange af jeres instruktører og film. Den danske filmindustri er fantastisk, siger Bradley Cooper til Ritzaus Bureau og nævner i flæng sine yndlingsinstruktører.

- Jeg elsker Thomas Vinterberg og Lars Von Trier, og jeg kan også rigtig godt lide Nicolas Winding Refn, der lavede Bronson. Han er helt fantastisk, fortæller han.

Drømmer om opringning
Mens Bradley Cooper drømmer om en opringning fra de danske instruktører med en invitation til en rolle, så er der dog især én slags film, han godt kunne tænke sig at medvirke i.

-Jeg kan godt lide hele dogme-konceptet. Jeg elsker 'Festen' og 'Mifunes Sidste Sang', fortæller han.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at spille med i en dogme-film. Det fangede mig virkelig, dengang dogmefilmene først kom frem. Jeg boede i New York på det tidspunkt, og jeg kan huske, da hele dogme-bevægelsen begyndte, siger Bradley Cooper.

Interessant koncept
Selvom han er vant til at være med i store Hollywood-film - hans nyeste 'Limitless' har haft et budget på 27 millioner dollar - så kan han sagtens forestille sig at gå i den helt modsatte retning.

- Det ville være spændende at skulle arbejde med de principper, der gælder for dogme. Intet kunstigt lys, ingen kameraer på stativ og ingen special effects, det ville helt sikkert være interessant.

Også Danmarks nykronede Oscar-dronning, Susanne Bier, er på Bradley Coopers liste over danske instruktører, han gerne vil lave film sammen med.

- Susanne Bier og jeg var på et tidspunkt meget tætte på at lave en film sammen. Vi satte os og læste manuskriptet sammen med Kate Winslet, men det blev desværre ikke til noget. Men jeg ville virkelig elske at arbejde sammen med hende, fortæller han.