Kan en nordisk gud være sort?

Debatten raser, efter at Marvel Studios har annonceret, at den nordiske gud Hejmdal skal spilles af den farvede skuespiller Idris Elba

Heimdal - i skikkelse af skuespilleren Idris Elba - er for sort for en gruppe højreorienterede amerikanere.
Heimdal - i skikkelse af skuespilleren Idris Elba - er for sort for en gruppe højreorienterede amerikanere.

LÆS OGSÅ: Sig nej til hobbit-racisme!

En kampagne med titlen ' Boycott Thor' trækker for tiden overskrifter i England og USA. Kampagnens formål er at advare mod den kommende stort anlagte Thor-film, der bliver instrueret af Shakespear-skuespilleren Kenneth Brannagh.

Hadekampagnen mod Thor-filmen er skudt i gang af den konservative gruppering 'The Council for Concerned Citizens' med base i byen St. Louis i USA.

Initiativtagerne er rasende over, at den farvede skuespiller Idris Elba er blevet hyret til at spille den nordiske gud Hejmdal i den kommende film.

- Ikke nok med, at Marvel angriber traditionelle konservative værdier, nu skal mytologiske guder også genopfindes med mørk hud. Det er som om, Marvel-filmstudierne ikke mener, at hvide mennesker må have noget, der er unikt og deres eget, skriver gruppen på deres hjemmeside.

Idris Elba selv har svaret på angrebet ved at optræde i et talkshow iklædt vikingehjelm.

- Thor er en myte, ikke sandt? Thor har en hammer, der kommer flyvende tilbage til ham, når han knipser med fingrene. Det er åbenbart helt ok, men min hudfarve er forkert?, siger Idris Elba ifølge nørdesitet blastr.com

Hvad mener du? Er det ok, at Heimdal bliver portrætteret af en farvet skuespiller. Stem til højre i denne artikel...

Se traileren til den kommende Thor-film HER