Annonce:
Annonce:

Lars von Trier: Dommedag truer

Kiefer Sutherland og Kirsten Dunst er super stolte over at medvirke i Lars von Triers kommende film 'Melancholia'

Kiefer Sutherland og Kirsten Dunst var dybt begejstrede for at være med i Lars von Triers kommende film 'Melancholia'. Begge mente, at de aldrig nogen sinde havde haft så meget kunstnerisk frihed på et filmset(Foto: Kim Kastrup)
Kiefer Sutherland og Kirsten Dunst var dybt begejstrede for at være med i Lars von Triers kommende film 'Melancholia'. Begge mente, at de aldrig nogen sinde havde haft så meget kunstnerisk frihed på et filmset(Foto: Kim Kastrup)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

TROLLHÄTTAN (Ekstra Bladet): 'Melancholia' er en smuk film omkring verdens undergang. Det var stort set alt, hvad verdenspressen ind til videre har vidst om handlingen i Lars Von Triers kommende film 'Melancholia'. Og nu er vi kun en lille bitte smule klogere.

- Det er en film om en planet, der har kurs mod jorden og måske vil skabe jordens undergang. Og samtidigt med, at den fremmede planet kommer tættere på jorden, er der to søstre i filmen, der kommer længere væk fra hinanden. Eller var det nu også sådan, siger Lars von Trier næsten tvivlende omkring handlingen i sin egen film og tilføjer,at han øvrigt har tænkt sig at sige så lidt om filmen som overhovedet muligt.

Det faldt ikke i god jord hos en tysk journalist, der straks sagde: Det er jeg altså ikke så glad for at høre. Jeg er rejst hele vejen her til Trollhättan for at høre om din film.

Annonce:

Trier kvitterede hårdt og kontant og med et lille diabolsk smil i mundvigen.

- Hvad så. Da jeg lavede min sidste film, rejste jeg hele vejen ned til fucking Tyskland for at lave den, lød det fra Trier, der i øvrigt så udsædvanligt frisk ud, selv om han holdt kortene tæt ind til kroppen.

Kirsten Dunst skal giftes
Den smukke verdensstjerne Kirsten Dunst, som er kendt som Spiderman's kæreste i Spiderman-filmene, afslørede dog, at hun i flmen skal giftes med den svenske hjerteknuser Alexander Skarsgård. Trier afbrød hende dog med en indskudt bemærkning: Ja, men det bliver sgu et meget kort ægteskab.

Annonce:

Det var stort set alt, hvad ca. 60 akkrediterede journalister fra Skandivaien og hele Europa fik presset ud omkring selve filmens handling. Men de indforståede blikke mellem skuespillerne og mentoren Trier, det subtile hemmelighedskræmmeri - og den nærmest intime venskabelige stemning, der simrede i luften over Trollhättan varslede om måske endnu en omgang guddommelig eller satanisk trolddomskunst med direkte kurs mod Dommedag.

Jack Bauer redder ikke verden denne gang
Men bliver der nu også tale om en vaskeægte Dommedag, hvor jorden bliver knust til atomer af den gigantiske kollision mellem jorden og den fremmede planet. Eller kommer Kiefer Sutherland, som vi kender ham som Jack Bauer fra utallige afsnit af '24 timer' ind fra sidelinien og redder jorden fra en katastrofe i det sidste afgørende minut, inden klokken slår 24.

Det afslører Kiefer Sutherland her overfor Ekstra Bladet:

- Bare rolig. Min karakter i Tirers film har intet at gøre med min karakter som Jack Bauer i '24 timer'. Og jeg kommer ikke til at redde jorden i sidste minut, hverken som en frelser eller en Jesus. Min karakter udtrykker mere, det der ligger til højre, mens Kirstens Dunst udtrykker det, som ligger til venstre, lød det meget kryptisk fra Kiefer Sutherland.

Annonce:

Kiefer Sutherland afslørede i øvrigt, at han havde tilbragt hele syv dage i København, før han tog til Trollhättan for at optage film.:

-Jeg har altid gerne ville besøge København og andre steder i Skandinavien. Det er jo vidunderligt at gå rundt i en by som København, hvor mange af husene er mere end 500 år gamle. Det er helt utroligt smukt, siger Kiefer Sutherland.

Filmen kommer til at ligne lort
Trier blev også spurgt, hvordan hans kommende film Melacholia vil komme til at se ud rent filmisk. Troldmanden fra Trollhättan svarede kort og kontant: Som lort. Ja og den bliver måske en smule grimmere end min sidste film.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: