Far til fire sælger billetter

Anmelderne hader 'Far til fire'-filmene, men det blæser publikum tilsyneladende på

Biografgængerne er vilde med den nye 'Far til fire'-film. (Foto: Scanbox)
Biografgængerne er vilde med den nye 'Far til fire'-film. (Foto: Scanbox)

Det er snart 60 år siden, at danskerne første gang lod sig henrykke af den moderløse familie med Far, Søs, Mie, Ole, Lille Per og onkel Anders. Og selv om anmelderne aldrig har rigtig været glade for fænomenet, så strømmer danskerne fortsat i biffen, når der står 'Far til fire' på plakaten.

Seneste indslag i den tilsyneladende endeløse familiefortælling, 'Far til fire - på japansk', har gennem skolernes vinterferie været det helt store tilløbsstykke.

Filmen, der stadig kører i biograferne, har nu rundet 300.000 solgte billetter. Det er ikke sket for en dansk film med produktionsstøtte fra Det Danske filminstitut, siden efterårsferien i 2008.

Dengang var det også en 'Far til fire'-film, der fik kasseapparaterne til at klinge. Det var filmen 'Far til Fire - på hjemmebane', som solgte 402.683 billetter.

'Fare til fire - på japansk' er den fjerde film i rækken af de nye 'Far til fire'-film. I de gode gamle dage var det Ib Schønberg og Peter Malberg, der indtog rollerne som far og onkel Anders.

I de nye film spilles de legendariske karakterer af Niels Olsen og Jess Ingerslev.