Vatikanet kritiserer 'Avatar'

'Avatar' er en simpel og overfladisk film, siger Vatikanet, der ikke er tilfreds med James Camerons seneste science fiction-blockbuster

De smølfe-farvede naturelskere er ikke faldet i god jord hos Vatikanet. (Illustration: Twentieth Century Fox)
De smølfe-farvede naturelskere er ikke faldet i god jord hos Vatikanet. (Illustration: Twentieth Century Fox)

Mens 'Avatar' indtjener astronomiske beløb verden over, er der et ganske lille sted på kloden, hvor man ikke er imponeret over Titanic-instruktørens seneste bedrift.

Vatikanets avis og radiostation tordner nemlig imod filmen, som de mener er simpel, overfladisk og gennemsnitlig.

Et af Vatikanets store kritikpunkter mod filmen om de natur-elskende høje, blå væsener fra planeten Pandora er, at den flirter med idéen om, at tilbedelsen af naturen kan erstatte religion.

Anti-militaristisk propaganda
Vatikan-avisen L’Osservatore Romano vedkender, at 3D-filmen har flotte billeder, men advarer mod, at der ikke er noget at komme efter bag det flotte visuelle udtryk.

I USA er visse konsevative grupper desuden stærkt kritiske overfor filmen, fordi de mener, den er 'anti-militaristisk', mens andre kritikere mener, at filmen skulle være racistisk.

Tidligere har anti-rygere kritiseret, at en af filmens hovedpersoner - Sigourney Weaver i sin rolle som videnskabskvinden Grace Augustine - i filmen pulser løs på en cigaret.