Dansk film på bjørnejagt i Berlin

Torsdag starter filmfestivalen i Berlin, hvor Nikolaj Arcels 'En Kongelig Affære' er med i hovedkonkurrencen.

Nikolaj Arcels 'En Kongelig Affære' kan vinde en Guldbjørn. (Foto: PR-foto)
Nikolaj Arcels 'En Kongelig Affære' kan vinde en Guldbjørn. (Foto: PR-foto)

Torsdag starter den traditionsrige filmfestival i den tyske hovedstad Berlin, og dansk film er i år repræsenteret ved to film.

Simon Stahos 'Magi I Luften' konkurrerer i Generation 14plus, som er en konkurrence for ungdomsfilm, mens Nikolaj Arcels 'En Kongelig Affære' er med i filmens hovedkonkurrence om den prestigefyldte Guldbjørn.

'En Kongelig Affære' handler om det historiske trekantsdrama mellem den sindsforvirrede konge Christian den Syvende, hans tyske livlæge Struensee og dronning Caroline Mathilde.

Flere sølvbjørne
Dansk film har endnu til gode at vinde Guldbjørnen i spillefilmkategorien, men er flere gange løbet med festivalens andenpræmie, Sølvbjørnen, som senest er gået til 'Mifunes Sidste Sang', 'Italiensk For Begyndere' og 'En Soap'.

Nikolaj Arcel er i år i konkurrence med 17 andre film om de forædlede bjørne, og 'En Kongelig Affære' får verdenspremiere torsdag den 16. februar.

Forinden vises 'Magi I Luften', som havde dansk præmiere sidste år, lørdag eftermiddag.

Salgsvindue
Foruden mulighederne for at blive præmieret vil dansk film bruge festivalen til at indgå aftale om afsætning af film til udlandet.

Samtidig får den danske skuespiller Thure Lindhardt en god mulighed for at vise sig frem, da spiller hovedrollerne i to film, der deltager i festivalens sidekonkurrencer.

Det drejer sig om den tyske film 'Formentera' og den amerikanske 'Keep the Lights On'.

Festivalens priser uddeles ved en ceremoni lørdag den 18. februar.