Richard Gere skamroser dansk film

Verdensstjernen Richard Gere er dybt rørt over Anders Østergaards dokumentarfilm 'Burma VJ'. Se hvordan Gere skamroser filmen her

Richard Gere var i mange år et af verdens største sex-symboler på film. Idag koncentrerer han sig mere om menneskerettigheder. (Foto: All Over Press)
Richard Gere var i mange år et af verdens største sex-symboler på film. Idag koncentrerer han sig mere om menneskerettigheder. (Foto: All Over Press)

Richard Gere har gennem hele sin karriere været et af verdens største mandlige sexsymboler på det store hvide lærred. Men Richard Gere har samtidigt altid været en fortaler for menneskerettigheder og har gennem længere tid praktiseret den buddhistiske religion.

Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at det netop er verdensstjernen Richard Gere, der skamroser den danske filminstruktør Anders Østergaards dokumentarfilm 'Burma VJ', der på gribende vis fortæller, hvordan en flok unge burmesiske videojournalister sætter livet på spil, mens de dagligt er ude på gaden for at dokumentere tilstandene i militærdiktaturet Burma, hvor al normal journalistik er forbudt.

Scoop med Gere som reklamefremstød
Men det er ikke mindre end et gigantisk scoop for filmen, at filmselskabet Magic Hour Films har fået Richard Gere til at anbefale filmen varmt og dybfølt.

På filmens hjemmeside siger Richard Gere blandt andet i et videoklip: 'filmen væltede mig simpelthen omkuld'.

Og Gere siger med bevæget stemme, at der er tale om en ' i sandhed utrolig,meget, meget bevægende og vigtig film'.

Et hav af priser
Anders Østergaards film vises netop nu ved 40 screeninger i de engelske biografer som forpremierer. Filmen har gået sin sejrsgang over hele verden, hvor den på diverse festivaler har vundet et hav af priser.

Burma VJ vandt blandt andet førsteprisen ved verdens største festival for dokumentarfilm IDFA i Amsterdam og på Sundance Film Festival vandt den for bedste klipning ved Janus Billeskov Jansen og Thomas Papapetros.