De mest sexede vampyrer

Blodig fredag: Hvem er filmhistoriens mest sexede vampyr? Se listen og erklær dig enig eller uenig

Sexede Monica Bellucci i Coppolas Dracula-film fra 1992.
Sexede Monica Bellucci i Coppolas Dracula-film fra 1992.

Vampyrer er noget med mørke, blod, overtro, gotiske slotte, kister, pæle og pinefuld penetration af halspulsårer - og altså sex.

Filmsitet Rotten Tomatoes har netop begået en liste over de mest sexede vampyrer i filmhistorien. Og både mørkets fyrster og fyrstinder er repræsenteret.

Sidst i rækken kommer den nu afdøde sangerinde Aaliyah, der medvirkede i 'De fordømtes dronning' fra 2002. Filmen floppede både kunstnerisk og kommercielt, men den letpåklædte egyptiske vampirella var blodigt lækker.

Kate Beckinsale var iklædt en stramtsiddende sort læderdragt i 'Underworld' fra 2003 som blodsugeren Selene. Filmen går ikke over i historien for bedste manus, men Kate ...

Anne Parillaud spillede med i John Landis' gangster/vampyr-hybrid 'Innocent Blood' fra 1992. Heller ikke denne film blev en blockbuster, men Annes sexmartrede vampyr har alligevel gjort et indtryk på genrens fans.

Catherine Deneuve er en af fransk films helt store muser. Og det gik da heller ikke stille for sig, da hun i 'The Hunger' fra 1983 spillede Miriam Blaylock, der blandt andet har en lesbisk scene med Susan Sarandon.

Filmen 'Vampyros Lesbos' fra genrens lavbudgetterede guldalder omkring 1970 får pæne ord med på vejen. Det var en af Soledad Mirandas sidste film, før hun døde i en trafikulykke. Det er psykedelisk pigesex tilsat hugtænder og et funky soundtrack. Mmm, psykedelisk pigesex ...

Kvinderne - hvis denne slags nørdartikler ellers skulle tiltrække mere end en enkelt læser fra det smukke køn - vil nok huske Tom Cruise og Brad Pitt i 'En vampyrs bekendelser' fra 1994. Før Cruise blev en omvandrende Scientology-joke, og før Brad Pitt blev taget alvorligt efter sin præstation i 'Se7en' opdrog de den purunge Kirsten Dunst udi den ædle kunst at suge menneskeblod.

Man kommer naturligvis ikke uden om Salma Hayek i Tarantinos 'From Dusk Till Dawn' fra 1996. Den latinamerikanske lækkerbisken overhælder sit ben med øl og fremviser sin yppige barm, før hugtænderne bryder ud i et sandt festfyrværkeri af kitschet hyldest til genren.

Denne signatur husker ikke Joel Schumachers 'The Lost Boys' fra 1987, hvor en ung Jason Patric sammen med Kiefer Sutherland spiller to brødre, der falder over et netværk af vampyrer. Patric ender med at blive halvvampyr, og bider sig vej til et blødende kvindehjerte eller to.

Den mest sexede af alle vampyrerne er ifølge Rotten Tomatoes den italienske gudinde Monica Bellucci i 'Bram Stoker's Dracula' fra 1992. La Bellucci fik sin filmdebut som engelsktalende, men mon ikke de fleste tilgiver den sexede brunettes fortolkning af det britiske tungemål i filmen, hvor hun spiller over for karakterfulde Gary Oldman.