Pris til film om Ungdomshuset

Film om Ungdomshusets sidste måneder og en dansk film om Burma løb med priser på filmfestivalen CPH: DOX, der blev uddelt i dag.

Dokumentarfilmen om Ungdomshusets sidste tid blev prisbelønnet. (Foto: Jens Panduro)
Dokumentarfilmen om Ungdomshusets sidste tid blev prisbelønnet. (Foto: Jens Panduro)

Filmen '69' om det tidligere Ungdomshus på Jagtvej 69 i København delte sammen med kærlighedsfilmen 'Solange On Love' prisen Danish DOX. Det skete, da den københavnske dokumentarfilmfestival CPH:DOX i dag for første gang uddelte en pris for årets danske dokumentar.

Nikolaj Viborg har instrueret filmen om Ungdomshuset, hvor han følger beboerne i månederne op til 1. marts sidste år, hvor huset blev ryddet.

De forbudte Burma-optagelser
Tina Katinka Jensen har instrueret 'Solange On Love', der handler om to personer med navnet Solange. Den ene er en 22-årig kvinde i Chiles hovedstad Santiago, der er rapkæftet og lever af at passe på parkerede biler. Den anden er en 15-årig pige i en nærliggende by, der bliver gravid.

Hovedprisen DOX Award gik til Anders Østergaards film 'Burma VJ', der blandt andet indeholder forbudte optagelser, som burmesere lavede sidste år under de burmesiske munkes opstand. Instruktøren fik også den særlige pris Amnesty Award på festivalen, som slutter i morgen.