Bond-babe vil tages seriøst

flash! har mødt Bond-baben Olga Kurylenko, der insisterer på at blive taget seriøst

Olga vil ikke sættes i bås. (Foto: AP)
Olga vil ikke sættes i bås. (Foto: AP)
28-årige Olga Kurylenko er velsignet med et sæt særdeles veludviklede gener, der formentlig var kraftigt medvirkende til, at det lykkedes hende at lande rollen som blikfang i den nye James Bond-film, ’Quantum of Solace’.

Men selv om det indtagende ydre altså har hjulpet karrieren godt på vej, er den ukrainske filmstjerne træt af at blive bedømt alene på sit kønne ansigt:

– Det er ubehageligt. Det gør mig trist, når mennesker ikke er i stand til at se ind bag facaden. Det er synd for dem, der kun er i stand til at se den fysiske fremtoning og ikke fanger personligheden bagved, fastslår Kurylenko, da flash! møder hende i London.

Vil ikke sættes i bås
I det hele taget er det vigtigt for den tidligere model at blive taget seriøst:

– Jeg vil gerne tages alvorligt, selv om jeg nu har spillet Bond-babe. Tidligere har jeg spillet med i en række seriøse, franske film, og det er stadig de roller, jeg er mest stolt af. Min rolle som Camille i ’Quantum of Solace’ kan forhåbentlig åbne nogle døre i Hollywood – og så er det op til mig selv at træffe de rigtige valg, så jeg ikke bliver sat i bås som action-skuespillerinde, konstaterer ambitiøse Olga, der i øvrigt nød at arbejde sammen med Daniel Craig:

Trænede konstant
– Han er en fantastisk skuespiller. Daniel satte barren højt, og det tvang mig til at yde mit ypperste for at nå op i nærheden af samme niveau.

– Det, der imponerede mig mest, var, at han lavede alle sine stunts selv. Selv om vi indspillede mange scener sammen, fik vi aldrig tid til at hænge ud sammen. Daniel var altid i gang med at øve replikker eller træne et stunt, fortæller den ukrainske skuespiller, der også tog sin andel af drabelige stunts:

– Ja, man kan sige, at jeg har lært en hel ny profession som stuntkvinde. I et halvt år lavede jeg ikke andet end at træne. Jeg har aldrig været stærkere eller i bedre form – det var fantastisk.