Byen Batman sagsøger Batman

Borgmesteren i den tyrkiske by Batman er bestemt ikke tilfreds med, at byens navn bliver brugt i de populære Batman-film

Det går rigtig skidt i byen Batman. Måske de har brug for en superhelt og ikke en nævenyttig borgmester.
Det går rigtig skidt i byen Batman. Måske de har brug for en superhelt og ikke en nævenyttig borgmester.

Det er nok de færreste, der forbinder navnet Batman med en tyrkisk by, der mest af alt er kendt for sit olie-raffinaderi fra 1955.

Nu er det dog endelig lykkedes byens borgmester at sætte Batman på landkortet, efter han i flere medier har hidset sig voldsomt op i forbindelse med Batman-filmenes 'udnyttelse' af bynavnet.

- Rettighederne til Batman-navnet tilhører os. Der er kun en eneste Batman i verden. De amerikanske producere brugte vores bynavn uden at informere os, siger borgmester Kalkan.

Byen Batman har inden for de seneste år oplevet en stigning i selvmord og arbejdsløshed, hvilket borgmesteren ser som en konsekvens af den store opmærksomhed, der er kommet på byen efter Christopher Nolans to populære Batman-film med Christian Bale i hovedrollen.

Til flere mediers overraskelse har den fornærmede borgmester planlagt at sagsøge filminstruktøren Christopher Nolan og ikke forlaget DC Comics, der ejer rettighederne til Batman.