Annonce:
Annonce:

Thuras skæve verden

34-årige Martin de Thura repræsenterer Danmark ved filmfestivalen i Cannes med filmen ’En ung mand falder’

Dansk films nye håb 34-årige Martin de Thurah er her placeret i et palmekrat på Croisetten i Cannes, hvor han har fået selskab af en ballon-kanin. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Dansk films nye håb 34-årige Martin de Thurah er her placeret i et palmekrat på Croisetten i Cannes, hvor han har fået selskab af en ballon-kanin. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

CANNES (Ekstra Bladet): Man kommer umiddelbart til at tænke på Lars von Trier, når man er sammen med dansk films nye håb Martin de Thura, der her ved filmfestivalen repræsenterer Danmark med sin skæve billedstærke film ’En ung mand falder’.

Trier var også nyskabende og provokerende i sit billedsprog, da han første gang var i Cannes med ’Forbrydelsens Element’. Og både Trier og Martin har de såkaldte adels præpositioner ’von’ og ’de’ mellem deres fornavn og efternavn.

Og der er ingen tvivl om, at Martin er lige så ambitiøs, som den unge Trier var i starten af sin karriere.

Annonce:

- Jeg er ekstremt stolt af at være her i Cannes. Det er jo et sprængbræt for min videre karriere og betyder måske, at jeg lettere kan få finansieret min næste film, siger Martin de Thurah, der har sin film med i sideprogrammet ’Semaine de la critique’, hvor kendte instruktører som Bernardo Bertolucci, Ken Loach og Danmarks egen Christoffer Boe startede deres karriere.

Pulserende seksualitet
I filmen ’Ung mand falder’ blander Thurah sine erfaringer som animationsinstruktør med et symbol ladet billedsprog i den skæve syrede historie om den unge mand Hue der læser til franskeksamen, men distraheres af en pulserende seksualitet, der sættes i gang af veninden Irene.

Thurah benytter sig også af udstoppede fugle, kaniner og en pingvin til at formulere den unges mands indre virkelighed. Og i sin teenage-angst forfølges han af biler og bliver hele tiden konfronteret med vægge, der revner.

- Filmen er meget introvert, og jeg har blandet en meget indre virkelighed med en ydre virkelighed og gjort hans indre følelsesliv til en ydre virkelighed, siger Thurah om sin skæve film.

Annonce:

Ekstra Bladet fotograf Thomas Lekfeldt forsøgte at provokere Thurahs skæve virkelighedsopfattelse og bad om at fotografere ham, mens han sad bagvendt på en hest i en karrusel. Men det blev dog en anelse for skævt for Thurah. Det kunstneriske kompromis endte med, at Thurah blev fotograferet i et palme-krat, hvor han fik selskab af en ballon-kanin.

Musikvideoer
Før sin filmkarriere arbejdede Martin de Thurah i mange år som kunstmaler og lavede flere udstillinger. Men livet som kunstmaler blev for ensomt og derfor søgte han ind på filmskolen animationslinje, hvor han i 2002 blev færdiguddannet som instruktør.

Thurah etablerede sig på rekordtid som musik-videoinstruktør, hvor han blandt andet lavede musikvideoer for Mew, Malk de Koijn og Carpark North.

-Jeg er allerede i gang med at forberede sit næste filmprojekt , og jeg vil meget gerne lave en thriller, der dog skal krydres med mit helt eget udtryk, siger Thurah.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: