Dansk cowboy i Berlin

31-årige Mads Koudal spiller stor birolle i den canadiske westernfilm ’Six Reasons Why’

På Potsdamer Platz trækker Mads Koudal sin revolver og skræmmer berlinerne fra vid og sans. (Foto: Christian Jørgensen)
På Potsdamer Platz trækker Mads Koudal sin revolver og skræmmer berlinerne fra vid og sans. (Foto: Christian Jørgensen)
BERLIN (Ekstra Bladet): I mørkt tøj står en mystisk mand med daggamle skægstubbe på Potsdamer Platz i Berlin. Han kigger sig vagtsomt omkring og trækker pludselig en stor revolver. Berlinerne ser skræmt på den bevæbnede mand. Men tag det roligt.

Det er bare den 31-årige danske skuespiller Mads Koudal, der leger cowboy i Berlin for at promovere den nye canadiske western ’Six Reasons Why’, hvor han spiller en stor birolle som ’The Sherpa’, en bodyguard og dusørjæger, der skal hjælpe hovedpersonen, ’The Entrepreneur’, med at hævne mordet på sin far.

– Jeg er kanon stolt af min rolle som ’The Sherpa’. Det er en barsk, klassisk western lavet som en hyldest til den italienske westerninstruktør Sergio Leone. Vi optog filmen i ørkenen i Alberta i Canada, fortæller den 31-årige Mads Koudal, der er født og opvokset i Århus, men som nu bor på Amager.

Mads Koudal har gået på teaterskole i London og har boet fire måneder i Los Angeles. Han har blandt andet tidligere medvirket i den danske film ’Næste skridt’ med David Owe i hovedrollen og i tv-serien ’Mit liv som Bent’. Men det er først og fremmest i udenlandske film, at han har dyrket sin karriere, blandt andet i de britiske film ’The Feral Generation’ og ’Footsteps’.

Forelsket i Me & My
– Det er begyndt at køre godt for mig karrieremæssigt, og så er jeg i øvrigt stadig forelsket til op over begge ører i min kæreste Susanne, fortæller Mads, mens han kærligt nynner ørehængeren ’Dub-I-Dub’. Hans kæreste er nemlig Susanne Georgi, den ene af de to Kolding-søstre fra pop-duoen Me & My, der i 1995 hærgede alverdens hitlister med netop den sang.

– Jeg mødte Susanne for syv måneder siden gennem nogle venner i København. Hun bor i lilleputstaten Andorra, hvor hun blandt andet spiller med et spansk band. Vi forsøger at besøge hinanden så tit som muligt, fortæller Mads og tilføjer, at Susannes søster Pernille bor i London, hvor hun er kæreste med en engelsk mand.

– Min store drøm er at få endnu flere roller i engelsksprogede film, fordi jeg altid har haft en udlængsel, og fordi jeg elsker det engelske sprog, siger Mads, der dog også gør sig på det danske filmmarked. Han har en birolle i den kommende tv-serie på TV3 ’Maj og Charlie’, og så spiller han en psykopatisk, racistisk fyr i den danske film ’Eye for Eye’, der har premiere 3. april. Filmen, der er instrueret af debutanten Kaywan Mohsen, sætter fokus på gangsterbander og raceproblemer i Storkøbenhavn. Filmproducenten Regner Grasten mener, at han med Kaywan Mohsen har fundet det danske svar på Quentin Tarantino.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde