Annonce:
Annonce:

Tæt på en trans

Hollywood-skuespilleren Camilla Overbye Roos debuterer som instruktør i dokumentarfilmen 'Queenas'

Transvestitten Gaby sidder her i omklædningsrummet i Club Plaza og overvejer, om hun skal få sine bryster opereret endnu større.
Transvestitten Gaby sidder her i omklædningsrummet i Club Plaza og overvejer, om hun skal få sine bryster opereret endnu større.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv
Den danske Hollywood-skuespiller Camilla Overby Roos kan prale af, at hun har arbejdet sammen med nogle af verdens bedste filminstruktører som Ridley Scott, David Lynch og James Cameron, selv om hun uheldigvis fik klippet sin lille birolle ud af James Camerons gigantfilm 'Titanic'.

Men nu kan Camilla selv på sit visitkort kalde sig for instruktør.

Hun har nemlig på onsdag i Dagmar Teatret premiere på sin første film som instruktør, den 50 minutter lange dokumentarfilm 'Queenas', der går meget tæt på en gruppe transseksuelle mexicanere, som lever af at optræde som cabaretpiger på natklubben Club Plaza i Los Angeles.

Filmen fokuserer især på den halvgamle trans Melissa, der rejste bort fra sin familie for 30 år siden og ikke har set dem siden. For at komme ind i Guds eget land, USA, måtte hun give en tolder et blow-job, men hun fik straks arbejde på Club Plaza og røg kort efter ind i et ulykkeligt ægteskab, hvor hun i stedet for at få kærlighed blev hiv-smittet.

SVÆR OPGAVE

Camilla Overbye Roos måtte bruge uger på at overtale Melissa og hendes kolleger Gaby, Sonia og Bency til at medvirke i filmen, og det gav hende et indblik i en ellers totalt lukket verden.

- Det var en drøm at blive lukket ind i deres liv. Efter de første to dage lagde de dårligt mærke til kameraet, men opfattede kun filmholdet som en del af 'familien'.

- Melissa var den mest spændende person. Den gennemsigtighed hun har, hvor man får lov til at komme helt ind under huden på hende, gør hende fantastisk filmisk og rørende. Det har været vigtigt for mig, at filmen fik præg af den respekt og kærlighed, jeg føler for dem. Det er menneskelige historier om mod, modgang, håb, medgang, ensomhed og kærlighed, fortæller Camilla, der i øjeblikket er i Danmark for at promovere sin film.

I filmen lærer man gennem Melissa de andre transseksuelle at kende. Og tværs igennem blodige skønhedsoperationer og groteske opvæksthistorier ser man pludselig, at de har magtet at tage deres specielle vilkår til sig med værdighed og mod.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: