'Jeg er en katastrofe til det med piger'

Han var 11, da Harry Potter overtog hans liv. I dag er han 16 og mest interesseret i magien ved kvinder

Daniel Radcliff er god til film - men en katastrofe med piger. (Foto: AP)
Daniel Radcliff er god til film - men en katastrofe med piger. (Foto: AP)
Daniel Radcliffe var et rundkindet barn, da han blev valgt til at spille troldmandslærlingen Harry Potter. I dag, fem år senere, er han en langlemmet hormonbombe og efter sigende kæreste med en syv år ældre kvinde. Der er sket en del, siden 16-årige Radcliffe første gang fik en tryllestav i hånden.

Faktisk har Daniel levet en tredjedel af sit liv i J.K. Rowlings magiske univers. Fire film om livet på troldmandsskolen Hogwarts er det indtil nu blevet til. Alligevel keder han sig aldrig i Harry Potters selskab.
- Absolut ikke. Det er som at spille en ny person i hver film, for han ændrer sig hele tiden. I den nye film går Harry for eksempel gennem alt det der pubertets-pis. Du ved: Den første forelskelse. Når du falder for en pige første gang, falder du selvfølgelig ikke bare for hende, siger Radcliffe, der stadig bor hjemme hos sine forældre i det vestlige London.

Har haft flere romancer
Teenagestjernen er ikke bleg for at indrømme, at han taler af personlig erfaring.

- Jeg har selv gået gennem hele den der hormonting for nylig og har oplevet den følelse flere gange, så selvfølgelig kan jeg relatere til det, Harry går igennem. Det kan alle fyre. Jeg er rædselsfuld til det med piger. Fyre på min alder har det med at lade som om, de er nogle satans karle, når det gælder kærlighed. Men vi er totale amatører, og vi ved det, afslører Radcliffe.

Alligevel har der været romancer i den unge skuespillers liv. Daniel kan sågar se tilbage på sin første hjertesorg. Som han imidlertid nægter at snakke om. Derimod vil han gerne indrømme, at han ikke kan se sig selv i et fast forhold i den nære fremtid. Men det betyder ikke, at han lever sit teenageliv uden kvindeligt selskab. Langtfra.
Rygterne har længe svirret om et forhold til en syv år ældre irsk makeup-artist. Hun hedder Amy Byrne og er 23 år. De to mødte hinanden under indspilningen af den sidste Harry Potter-film og har været uadskillelige lige siden.

Må snart dyrke sex
Han været en flittig gæst på det lille værelse, Amy lejer, ligesom hun flere gange har besøgt den hovedrige teenager hjemme på hans værelse i familien Radcliffes hjem.
Den unge Radcliffe benægter dog, at de to har mere end et tæt venskab og lader sin pr-agent om at forklare:

- Daniel er et meget socialt menneske med mange venner, som han ofte tager hjem og besøger.

Helt uinteresseret i mere end venskabelige forhold til det modsatte køn er den 16-årige hormonbombe dog ikke. I hvert fald kan han slet ikke få armene ned over at være fyldt 16.
- I England må man først dyrke sex, når man fylder 16, så det er en temmelig vigtig fødselsdag, siger han.

Ifølge Daniel kan man sagtens mærke, at der kommer mere og mere gang i hormonerne blandt de unge skuespillere, for hver Harry Potter-film de laver. Nogen kollegial romance er det dog ikke blevet til for filmens hovedperson.

- Jeg kender Emma Watson, der spiller Hermione, usædvanlig godt. Rigtig, rigtig godt faktisk. Jeg forelskede mig totalt i hende, da jeg mødte hende første gang, men det er aldrig blevet til noget mellem os, og nu er hun blevet som en søster for mig, så det ville være lidt incestuøst at være kæreste med hende. Det ville simpelthen være for underligt.
1 af 2 Daniel Radcliff er god til film - men en katastrofe med piger. (Foto: AP)
2 af 2 Daniel Radcliff er god til film - men en katastrofe med piger. (Foto: AP)