Annonce:
Annonce:

Refn: Jeg er mest cool

Filminstruktøren Nicolas Winding Refn er stolt af, at filmanmelderne både hader og elsker hans filmNicolas Winding Refn forsøger her på bedste vis af være cool overfor verdenspressen i Cannes.(Foto: Dave Bedrosian/Zuma Press)
Nicolas Winding Refn forsøger her på bedste vis af være cool overfor verdenspressen i Cannes.(Foto: Dave Bedrosian/Zuma Press)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

CANNES(Ekstra Bladet): - Jeg tager det som et stort kompliment, at filmanmelderne både hader og elsker min film ’Only God Forgives’. Det ville jo være meget værre, hvis de bare var ligegyldige overfor den. Jeg har lavet en film, der rører nogle folk så dybt, at de bliver bange eller føler afsky. Jeg må være meget god til det, jeg laver, siger Nicolas Winding Refn, også kaldet Jang, til Ekstra Bladet på det fashionable Hotel Marriott dagen efter verdenspremieren på sin film i Cannes.

Men er der overhovedet ingen grænser for, hvor meget vold du vil benytte i en film?

-Nej. I den retning har jeg ingen grænser. Volden er en instinktiv del af mennesket og derfor vigtig at beskrive og relatere sig til.

Refn: Jeg tænder på voldRefn: Min datter ser spøgelserRefn kalder Robert De Niro en 'pornobiografmand'

Jeg savner tavsheden
Flere anmeldere har også kritiseret din film for have for lidt dialog?

Annonce:

-Når jeg selv ser film, savner jeg nogen gange tavsheden. Derfor har jeg lavet denne film uden så meget dialog. Jeg kan fortælle eller snarere vise historien med kameraet: Don’t tell it, show it(Lad være med at fortælle historien – vis den)

-Og det provokerer en masse mennesker og gør dem rasende, fordi de ikke er vant til at tænke og analysere selv. De vil gerne have fortalt det hele. Men det får de altså bare ikke i min film.

Nicolas Winding Refn må dog klare pressen her i Cannes alene, fordi verdensstjernen Ryan Gosling har meldt afbud på grund af filmarbejde i USA. Refn forklarer dog, at han dagligt taler i telefon med Ryan Gosling.

-Ryan var formidabel i min forrige film ’Drive’, og i ’Only God Forgives leverer han 1 million gange mere end forventet, siger Refn og tilføjer:

- Ryan er som en bror for mig. Ryan Gosling er født cool. Mads Mikkelsen er født cool. Men jeg er mest cool.

Ryan Gosling meldte afbud til Refns film i Cannes

Annonce:

Mor er vild med filmen
Nicolas Winding Refn frygtede i øvrigt, at hans mor lige som mange filmanmeldere ville synes, at hans nye film er for voldelig, men hun overraskede ham positivt og meldte ud, at hun mente, at ’Only God Forgives er den bedste asiatiske film, der nogensinde er lavet af en instruktør fra den vestlige verden. Og Jangs far, filminstruktøren Anders Refn går også rundt her i Cannes i slipstrømmen fra sin søn og smiler med et stolt og saligt glimt i øjnene.

Hvordan har di sidste par dage været for dig her i Cannes?

-Det har været lige som at være på bondegårdsferie i Jylland. Man går fra den ene stald til den anden, og så siger køerne muh.

Skal lave den store tv-serie ’Barbarella’
Mads Mikkelsen kommer her til Cannes i dag. Skal du mødes med ham. Og skal i lave film sammen igen?

-Hvis Mads har tid, vil jeg meget gerne mødes med ham. Vi har jo snakket om, at det måske er på tide, at vi igen laver en film sammen. Det kunne være fedt. Min mor siger nemlig, at Mads altid spiller læge. Det kommer han ikke til i en af mine film, forklarer Refn.

Nicolas Winding Refn afslører i øvrigt, at hans næste filmprojekt bliver en stor amerikansk tv-serie med titlen ’Barbarella’. Og han har allerede castet den amerikanske brystbombe kendt fra Mad Men, Christina Hendricks til en af de bærende roller.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: