Triers helt vanvittige bemærkninger

Lars von Trier dummede sig virkelig i Cannes i går. Her er et overblik over hans vanvittige provokationer

Kirsten Dunst havde svært ved at finde en grimasse, der kunne passe til Triers mange vanvittige bemærkninger. (Foto: AP)
Kirsten Dunst havde svært ved at finde en grimasse, der kunne passe til Triers mange vanvittige bemærkninger. (Foto: AP)

CANNES ( Ekstra Bladet): Kunne Trier ikke styre lykkepillerne? Eller havde han bare en dårlig dag? Bedøm selv.

- Jeg forstår Hitler, som han sad der til sidst i sin bunker. Jeg ved godt, at han ikke er en af the good guys, men jeg forstår ham og sympatiserer lidt med ham, sagde Lars von Trier i går. Men det var langt fra de eneste provakationer, der kom ud af hans mund.

Pikslikning: - Jeg tror ikke rigtig på Kirsten Dunst til hovedrollen i min næste film, der er en pornofilm. Filmen har nemlig en fantastisk masse pikslikkeri. Og jeg tror ikke lige, at netop 'pikslikning', undskyld udtrykket, er Kirsten Dunsts spidskompetence.

Runken, gammel pik: I en ordveksling mellem Lars von Trier og den store svenske skuespiller Stellan Skarsgaard faldt ordene således, da Stellan Skarsgaard spurgte, om han måtte spille en testikel i Triers næste film: - Nej, du må spille en runken, gammel pik.

Overgejl: - Jesper Christensen har hele tiden forsøgt at ødelægge min film. Når man tager nogle danske skuespillere, der er vant til at have hovedroller, og så putter dem i en birolle, så overgejler de fuldstændig. De kan ikke stå i baggrunden uden at have en tekop på hovedet.

Noget værre lort: - Måske er min film noget værre lort. Men det håber jeg ikke. Men der er altså en stor chance for, at den ikke er værd at se.

Depressive Dunst: - Kirsten Dunst har et stort kendskab til depressioner. Må jeg sige det?

Susanne Bier: - Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg i lang tid troede, at jeg var jøde. Og jeg var meget glad for at være jøde. Senere kom Susanne Bier, og så var jeg pludselig ikke længere så glad for at være jøde. Jeg har intet imod jøder. Ikke engang Susanne Bier.

Det skal lige understreges, at ovenstående citater er plukket ud af en helhed.