Lars von Trier stadig i tavs periode

Filminstruktøren dukkede dog op til særvisningen af den lange udgave af 'Nymphomania'

Peter Aalbæk byder sin partner, Lars von Trier, velkommen. (Tariq Mikkel Kahn)
Peter Aalbæk byder sin partner, Lars von Trier, velkommen. (Tariq Mikkel Kahn)

Kunstmalere kan være i den blå, røde, sorte eller hvilken som helst anden farve-periode, men filminstruktøren Lars von Trier befinder sig i sin 'tavse' periode, og det har han gjort, siden han pålagde sig selv at holde kæft, efter at han havde blameret sig i Cannes i 2011 ved premieren på filmen 'Melancholia', hvor han fik sagt noget, der kunne fortolkes som positivt overfor Hitler.

Der var derfor heller ingen ord til pressen, da den kontroversielle instruktør dukkede op til en specialvisning af hans seneste film, 'Nymphomania', i Imperial-biografen i København.

Enige anmeldere. Mesterværk
Filmen er den såkaldte 'Directors cut', altså den lange version på fem en halv time, som von Trier selv havde foretrukket, men af kommercielle grunde var det en halvanden time kortere version, der i første omgang nåede biograferne.

Fire timer er dog stadig også en længere film end de fleste, men anmelderne har været enige om, at 'Nymphomaniac' er et regulært mesterværk i den lange version.

Nymphomaniac: Kan kun vises i Danmark

Anmeldelse: Lars Von Triers mesterværk

Mere sex og vold i Trier-film er kunst

von Trier mødte op sammen med fru Bente og blev ved indgangen mødt af Zentropa-partneren Peter Aalbæk Jensen. Der blev hilst og sagt pænt go' dag, og fotografernes kameraer lynede.

Lars von og fru Bente Trier ankommer til biografen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lars von og fru Bente Trier ankommer til biografen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Mund lukket med syv segl
Siden bevægede den sky instruktør og fruen sig mod salen, og Ekstra Bladet var kvik med et spørgsmål, om han glædede sig til at filmen i den udgave, han selv havde tænkt sig.

Spørgsmålet blev besvaret med tavshed og hånden hen over munden - et signal om, at hans mund stadig er lukket med syv segl.

Mere snakkesalig var - sædvanen tro - Peter Aalbæk. Han fortalte, at filmen udkommer  på DVD om 'nogen tid'.

- Hvordan er filmen ellers blevet modtaget rundt om i verden?

- Forskelligt. I nogle lande betragtes den som Lars' bedste film, lande som Polen og Brasilien af en eller anden grund. Derimod er Frankrig helt dødt, og det forstår vi ikke rigtigt. Dér plejer de jo ikke ligefrem at være så snerpede.