Dansk skuespiller Emmy-nomineret

Nikolaj Coster-Waldau er nomineret til den fornemme tv-pris Emmy for sin rolle som Jaime Lannister.

Den sidste sæson af Game of Thrones sendes næste år, og der slipper intet information ud om finalen. Folkene bag sender ikke engang manuskript til Waldau mere (Video: SVT)

Den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau er nomineret til den fornemme tv-pris Emmy i kategorien 'bedste mandlige birolle' for sin præstation i den amerikanske tv-serie 'Game of Thrones'.

Det fremgår af Emmy-akademiets hjemmeside.

I 'Game of Thrones' spiller Coster-Waldau ridderen Jaime Lannister, der har været en gennemgående karakter i alle syv sæsoner, som hidtil er blevet sendt.

Fem andre er nomineret i kategorien, og Coster-Waldau skal blandt andre op imod kollegaen Peter Dinklage, som spiller Tyrion Lannister i 'Game of Thrones'.

De andre i kategorien er Mandy Patinkin for 'Homeland', David Harbour for 'Stranger Things', Matt Smith for 'The Crown' og Joseph Fiennes for 'The Handmaid's Tale'.

"Game of Thrones" er baseret på fantasy-bogserien 'A Song of Fire and Ice' af George R.R. Martin, og i serien, der både byder på drager og levende døde, kæmper ni slægter om kontrol over området Westeros.

Serien er den absolutte højdespringer blandt årets nominerede med 22 nomineringer til årets prisuddeling, hvor den blandt andet er nomineret i kategorien 'bedste dramaserie'.

Dansk superstjerne med benskinne: Jeg var klodset

Flere danskere har optrådt i den populære tv-serie. Ud over Nikolaj Coster-Waldau ses også Frank Hvam, Pilou Asbæk, Dar Salim og Birgitte Hjorth Sørensen i større eller mindre roller.

Emmy-uddelingen belønner de bedste præstationer inden for tv, i modsætning til Oscar-uddelingen, der fokuserer på de bedste filmpræstationer.

Den finder i år sted 17. september i Los Angeles, Californien, hvor seere vil kunne opleve komikerne Colin Jost og Michael Che som værter for showet.

Dansk verdensstjerne fik Monaco-debut: Vild med Formel 1

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.