'Den Danske Pige' til Venedig

International film om dansk kunstner-par udtaget til hovedkonkurrencen ved filmfestivalen

Kom med bagom optagelserne i København (video: Working Title)

Danmark i almindelighed og København i særdeleshed kommer i fokus ved årets filmfestival i Venedig, der finder sted fra 2. til 9. september.

Opmærksomheden skyldes, at den internationale film 'The Danish Girl' er udtaget til hovedkonkurrencen.

'Den Danske Pige' bliver den danske titel, og den er en filmatisering af romanen af samme navn, skrevet af David Ebershoff. Bogen genudgives senere på året.

Kønsskifte-operation
Men hvad filmen angår, så har Eddie Redmayne og Alicia Vikander hovedrollerne som det danske kunstner-par Einer og Gerda Wegner, hvis ægteskab udfordres, da Einer gennemfører en af verdens første kønsskifte-operationer og bliver til Lili Elba.

Jeg er far til fem børn og til januar bliver jeg så mor for første gang. Mig og min kone (som er den tredje af slagsen) glæder os rigtig meget, skrv Ibi Pippi til nationen! i september. Foto: Puk Hedegaard nationen Elsker pigeporno: Far til fem vil være lesbisk kvinde

nationen Hvis han er gravid, så er jeg i 4. måned

Tom Hooper (tv) med Eddie Redmayne og Alicia Vikander ved et pressemøde om filmen i København. (Foto: Anthon Unger)
Tom Hooper (tv) med Eddie Redmayne og Alicia Vikander ved et pressemøde om filmen i København. (Foto: Anthon Unger)
 

Oscar-vinderen Tom Hooper har instrueret fillmen, som for en stor dels vedkommende meget naturligt er henlagt til København. Ti dage var afsat til optagelser i Nyhavn og på Charlottenborg.

Hør hvordan det var at have hunden "Pixie" med i The Danish Girl (Video: Working Title)

God investering
Det blev især muliggjort ved, at Copenhagen Film Fund investerede seks millioner kroner i projektet, hvilket fondens direktør, Thomas Gammeltoft, mener er givet godt ud.

Alle i familien støtter Bruce Jenner i hans beslutning om, at han nu er kvinde , men især Kim Kardashian har vist sig at være superloyal overfor sin stedfar. (Privatfoto) Underholdning Kardashian om stedfars kønsskifte: Vi får terapi

Verden på vrangen Transseksuel må ikke være Miss

- Lige siden Copenhagen Film Fund blev etableret har vi arbejdet intenst på at få en stor, international spillefilm til København, og vi er glade for at kunne hjælpe med til at hente 'Den danske Pige' hertil, siger han.

5 kommentarer
Vis kommentarer