Gyser-mesteren Stephen King kalder horror-serie på Netflix for genial

Netflix-seer om 'The Haunting of Hill House': 'Den mest skræmmende, neglebidende, gem dig bag puden, træk ikke vejret, jeg er ved at besvime af frygt tv-serie, jeg nogensinde har set'.

Den 71-årige gyser-mester og forfatter Stephen King, der har stået bag legendariske fortællinger som 'It', 'Misery' og 'The Shining', gik i tirsdag på twitter, hvor han i et opslag roste den nye horror-serie på Netflix 'The Haunting of Hill House' til skyerne..

Stephen King skrev således i sit opslag:

'The Haunting of Hill House, revideret og omskabt af filminstruktøren Mike Flanagan. Jeg plejer ikke at bryde mig om den slags revisionisme, men det er altså godt. Tæt på et genialt værk. Helt ærligt. Jeg tror, at Shirley Jackson ville være enig. Men det er der ingen, der ved med sikkerhed'

De tre linjer fra verdens største ikon indenfor gyser genren må i den grad siges at være et kompliment.

I tweetet refererer Stephen King til forfatteren Shirley Jackson, der i 1959 skrev bogen 'The Haunting of Hill House'. Shirley Jacksons berømte roman er to gange tidligere filmatiseret med den samme titel 'The Haunting'. Første gang i 1963 med Julie Harris, Claire Bloom, Richard Johnson og Russ Tamblyn i de bærende roller. Anden gang i 1999, hvor Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Owen Wilson og Lily Taylor spillede de bærende roller.

(artiklen fortsætter under billedet)

Uhygge, horror og gys i 10 afsnit. Tør du?. (Foto: Netflix)
Uhygge, horror og gys i 10 afsnit. Tør du?. (Foto: Netflix)
 

I den nye netflix-serie 'The Haunting of Hill House', der havde premiere den 12. oktober er det imidlertid Carla Gugino, Michiel Huisman, Timothy Hutton, McKenna Grace og Victoria Pedretti, der ses i de bærende roller i tv-serien, der er lavet i 10 afsnit.

På twitter er der imidlertid også ganske almindelige twitterbrugere, der har udtalt sig om den nye uhyggelige tv-serie. Brugeren @babyjanequeen skriver således om tv-serien:

'Den mest skræmmende, neglebidende, gem dig bag puden, træk ikke vejret. jeg er ved at besvime af frygt tv-serie, jeg nogensinde har set'.

En anden bruger, der kalder sig @boy_vomit skriver, at hun var nødt til at holde en pause fra 'The Haunting of Hill House' og tilføjer:

'Den giver mig et fucking angstanfald'.

71-årige Stephen King. (Foto: AP)
71-årige Stephen King. (Foto: AP)
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby