Instruktør afslører: Populær tegnefilm får måske lesbisk hovedperson

Et stort ønske for adskillige Disney-fans bliver muligvis til virkelighed

Den kendte Disney-figur Elsa fra filmen 'Frost' vil i 2'eren måske være lesbisk. Foto: WENN.com/All Over Press
Den kendte Disney-figur Elsa fra filmen 'Frost' vil i 2'eren måske være lesbisk. Foto: WENN.com/All Over Press

Instruktøren af animations-hittet 'Frost' har løftet sløret for, at en af de elskede hovedpersoner i filmen muligvis vil forelske sig i en kvinde i den længe ventede opfølger.

Selvom de præcise detaljer omkring toeren stadig lader vente på sig, har instruktøren Jennifer Lee alligevel delt et par detaljer om Disney-prinsessen Elsas fremtid.

Da filmen fik premiere i 2013, var opfattelsen i blandt fans, at der var adskillige LGBT-referencer (forkortelse for lesbiske, bøsser, bi- og transseksuelle) i den ene af de to hovedpersoner Elsas karakter. Temasangen 'Let it Go' (på dansk 'Lad det Ske' og sunget af danske Maria Lucia) blev af samme miljø endda opfattet som en decideret kom ud af skabet-hyldest.

Ung piges skjulte kræfter
Den populære Disney-film handler om en ung pige, der i flere år har skjult sine magiske evner til at forvandle ting til is for omverdenen - hun er nemlig bange for, hvordan andre vil opfatte hende, når hun er så anderledes.

Med det in mente har der siden premieren hersket et stort ønske blandt adskillige fans om, at Disney skulle gøre Elsa til deres første LGBT-karakter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Elsa med sin søster Anna der i den første 'Frost'-film allerede har fundet kærligheden - i form af en mand. Foto: Alamy Stock Photo
Elsa med sin søster Anna der i den første 'Frost'-film allerede har fundet kærligheden - i form af en mand. Foto: Alamy Stock Photo
 

Vil hverken be- eller afkræfte
I et nyligt interview med det amerikanske medie Huffington Post blev stjerneinstruktøren Jennifer Lee spurgt direkte om, hvorvidt der var en chance for, at Elsa kunne blive et medlem af LGBT-familien i fremtiden.

- Jeg elsker alt det, folk har sagt, og alt det som folk tænker om vores film - at den er med til skabe dialog, og at Elsa er denne vidunderlige karakter, der betyder så meget for så mange mennesker. Det betyder alverden, at vi er en del af de samtaler, siger hun til Huffington Post.

- Vi har tonsvis af samtaler om, hvad vi skal gøre. For mit vedkommende... Hver eneste dag fortæller Elsa mig, hvilken retning hun skal i, og det vil hun fortsætte med. Vi får se, hvor vi skal hen.

Den forventede premieredato på den nye film er 27. november 2019.

Det forventes, at alle de bærende figurer vender tilbage, men ingen detaljer om selve plottet er offentliggjort.

Heller ikke dem, der vil afsløre om Elsa i fremtiden får en kvindelig romance.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.