Jeg sagde nej til Jon Stewarts job

Amy Schumer er den nye stjerne på New Yorks comedy-himmel, og nu kommer hendes første film til Danmark

Amy Schumer skulle ikke nyde noget af at erstatte Jon Stewart. (AP Photo)
Amy Schumer skulle ikke nyde noget af at erstatte Jon Stewart. (AP Photo)

AMSTERDAM (Ekstra Bladet): Mange håbefulde tv-personligheder med humoristisk sans og en skarp tunge ville formentlig sælge deres egen bedstemor, hvis de fik tilbuddet om at afløse Comedy Centrals legendariske vært på ’The Daily Show’, Jon Stewart, der overraskende sagde sit job op for nogle måneder siden.

En afløser er fundet i sydafrikanske Trevor Noah, der debuterer i værtsrollen den 28. september, men han fik jobbet på afbud, kan Ekstra Bladet afsløre.

Tilbuddet gik først til en af tv-stationens andre, lysende talenter, 34-årige Amy Schumer, der i tre år har haft sit eget sketch-show, ’Inside Amy Schumer’, hvis tredje sæson har premiere i Danmark i aften.

Topløs komiker i seng med Star Wars-robot

Og tilbuddet var ikke blot et spørgsmål, om at skulle stille sig op i rækken af andre kandidater, som hun så skulle konkurrere med.

Hun fik det serveret på et fad: ’Det er dit, hvis du vil have det’.

Jon Stewart er nu ikke længere ankermand på 'The Daily Show'. (AP Photo)
Jon Stewart er nu ikke længere ankermand på 'The Daily Show'. (AP Photo)
 

Men Amy Schumer skulle ikke nyde noget af at gå i en så populær persons fodspor.

Hun sagde pænt nej tak, og da Ekstra Bladet møder hende i Amsterdam i forbindelse med den europæiske premiere på hendes første film, ’Trainwreck’, som hun både har skrevet og spiller hovedrollen i, og beder hende forklare, hvordan hun kunne sige nej til sådan et tilbud, lyder svaret:

- Jeg mente, andre kunne gøre det bedre.

Efter amerikansk biografskyderi: Komiker sønderknust

Amy har travlt, men er sikker på, at hun nok skal overkomme det hele. (AP Photo)
Amy har travlt, men er sikker på, at hun nok skal overkomme det hele. (AP Photo)
 

Overkommer det hele
Yderligere forklaringer afvises. Trevor Noah skal tydeligvis ikke bringes i forlegenhed med tanke på, at han kun var andet valg.

Men Amy Schumer klarer sig nu også ganske godt alligevel. At kalde hende den nye stjerne på comedy-himmelen er næppe en overdrivelse.

’Inside Amy Schumer’ er allerede blevet bestilt til en fjerde sæson, hun laver også stand up-shows, er galla-vært, og med den opmuntrende modtagelse – indtil videre i USA – af hendes debut-film, som har premiere i Danmark den 10. september, har der åbnet sig nye karriere-muligheder for hende.

Skuespillerinde nægter at ligne syg fugl

Mens vi sejler rundt i Amsterdams kanaler forsikrer Amy Schumer, at hun godt kan overkomme det hele.

- Forskellen er såmænd ikke så stor. Man skriver jo ikke lige en ny film hver anden uge, lyder logikken-

Udfordrende klædt til newyorker-premieren. (AP Photo)
Udfordrende klædt til newyorker-premieren. (AP Photo)

Amy og Bill  Hader, der spiller sportsdoktoren i 'Trainwreck'. (AP Photo)
Amy og Bill Hader, der spiller sportsdoktoren i 'Trainwreck'. (AP Photo)
 

I filmen spiller hun en noget fordrukken og sex-dyrkende (bl.a. med en professionel wrestler i bar røv) skribent på et skandale-magasin, der får til opgave at skrive en gerne ironisk artikel om en lovende sports-doktor, der står overfor at skulle gennemføre en kompliceret knæ-operation på en virkelig basketball-spiller, Amar’e Stoudemire.

Sports-doktoren, spillet af Bill Hader, og Amy forelsker sig ikke selvfølgelig i hinanden, og der opstår som ventet problemer, men de løses, og de får hinanden i enden.

Mave og appelsinhud
Samtidig fokuserer filmen på forholdet til søsteren i det borgerlige ægteskab og deres rapkæftede og påståelige far, der er syg og er på plejehjem.

- Hvor meget i filmen relaterer til dit eget liv?

- Det har jeg ikke rigtigt tænkt over. Forholdet til faderen er nok det, der kommer nærmest. Min egen far blev også sclerose-ramt.

- Jeg havde håbet, du ville sige noget om de one night stands, du dyrker i filmen...

- Jeg blev forelsket, mens jeg skrev filmen, men han røg ud, og de der sex-scener har ingen relation til mig.

'Jeg vejer mine 80 kilo og kan få al den tissemand, jeg vil ha'. (AP Photo)
'Jeg vejer mine 80 kilo og kan få al den tissemand, jeg vil ha'. (AP Photo)
 

- Du påstod ellers ved en pris-uddeling, at ’jeg vejer mine 80 kilo, og jeg kan få alt det tissemand, jeg vil’. Hvis en mand sagde det samme om at få fi..., vil han blive kaldt et mandschauvinistisk svin. Enig?

- Absolut. Men at nægte, der er forskel, er latterligt. Kvinder er opdraget til at tro, at hvis de ikke ligner alle andre, så er der noget i vejen. Mænd kan se ud, som det passer dem og alligevel score en supermodel.

- Jeg er stolt af, hvad jeg sagde. Det er godt nogen sige, ’jeg har mave, jeg har appelsinhud, og jeg fortjener stadigvæk at blive elsket’.