Jussi dropper skuespiller: Hans danske sprog er ikke godt nok

Krimiforfatteren afviser at bruge svensk skuespiller i kommende film

- Han bliver for endimensionel, siger forfatteren om skuespillerens danskkundskaber. Foto: Bjarke Johansen
- Han bliver for endimensionel, siger forfatteren om skuespillerens danskkundskaber. Foto: Bjarke Johansen

I sidste uge fortalte Jussi Adler-Olsen, at han havde droppet Zentropa og i stedet valgt at samarbejde med Nordisk Film om filmatiseringen af Afdeling Q-bøgerne. 

Nu afslører krimiforfatteren, at der også kommer til at ske ændringer i rollebesætningen.

Det skriver Allerød Nyt.

Den svenske skuespiller Fares Fares, som spiller hovedpersonen Carl Mørcks højre hånd, Assad, skal ikke forvente at fortsætte i de kommende film.

Foto: Polfoto Film Utilfreds Jussi Adler-Olsen dropper Zentropa

- Med hensyn til castingen ved jeg ikke noget. Det bestemmer Nordisk Film, men jeg bliver taget med på råd. Jeg ved ikke, om Nikolaj Lie Kaas fortsætter, men Assad-rollen skal nok besættes af en anden. Zentropa havde lovet, at Fares Fares ville tale perfekt dansk efter tre måneder, men det er ikke sket, og det er nødvendigt. Alene i hans fortalelser og underfundighed, så skal han kunne bedre dansk. Han bliver for endimensionel, siger Jussi Adler-Olsen til Allerød Nyt.

Fares Fares, th, spiller sammen med Nikolaj Lie Kaas, i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bøger. Foto: Christian Geisnæs
Fares Fares, th, spiller sammen med Nikolaj Lie Kaas, i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bøger. Foto: Christian Geisnæs
 

Zentropa, med Peter Aalbæk i spidsen, har produceret de fire første film i rækken af forfatterens populære bøger, og Nordisk Film har nu fået rettighederne til at producere fra bind fem, 'Marco-effekten', og frem.

1. Bjarne Reuter (Foto: Jens Dresling) Samfund Her er topscorerne på bibliotekernes pengeliste

Jussi Adler-Olsen lægger ikke skjul på, at han har været utilfreds med Zentropas håndtering af hans bøger.

- Jeg ønsker den rigtige historie fortalt. Zentropa ignorerede fakta. De vidste godt, at jeg ville fortælle en udviklingshistorie, men det ville de ikke. Zentropa har ikke været på den historie, som der er i bøgerne, siger han til lokalavisen og uddyber sin kritik:

- Det ville have glædet mig, hvis filmene havde fået seks stjerner, men de har fået fire. Zentropa kalder filmene fantastiske, men det er fire-stjerners film. De kunne have fået flere stjerner ved at gå mere i dybden med historien og ikke behandle den så overfladisk.

Se også: "Ålen" stopper som direktør på Zentropa

104 kommentarer
Vis kommentarer