Annonce:
Annonce:

Kendisdatter scorer rolle som Astrid Lindgren

Den danske filminstruktør Bille August får nu æren af at se sin datter Alba i rollen som Astrid Lindgren

Alba August har i flere år spillet med i både film og serier. Og nu er hun også snart at se som Astrid Lindgren. Her er hun sammen med sin far Bille August og sin mor Pernilla August. Foto: All Over Press
Alba August har i flere år spillet med i både film og serier. Og nu er hun også snart at se som Astrid Lindgren. Her er hun sammen med sin far Bille August og sin mor Pernilla August. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Det er ikke ukendt land for Alba August at se sig selv på det store lærred. For hun har allerede fra en tidlig alder kunne brillere med sine skuespil-talenter.

Bille Augusts datter får hovedrolle

Og nu får den 23-årige filminstruktør-datter altså lov til at spille rollen som den svenske Astrid Lindgren i en ny film, 'Unge Astrid', af Pernille Fischer Christensen.

Pernilla August: Skønt at lave dansk tv-serie

Den unge skuespillerinde er spændt på at skulle spille rollen, der skal skildre end af Sveriges mest elskede børnebogsforfattere. Men udfordringer erkender Alba August, at der også kan være et par stykker af. Og dem ser hun frem til at møde.

Annonce:

- Astrid er ligesom mange andre idoler elskede til det umenneskelige. Det er en udfordring at ikke lade den kærlighed og respekt for hende begrænse min nysgerrighed og kreativitet. Min opgave er at gøre hende menneskelig og troværdig, ved at finde revnerne, fortæller den 23-årige skuespillerinde i en pressemeddelelse.

En hård ungdom
Alba August fortæller, at hun førhen som yngre har kæmpet med angst, selvhad og begær og alt det, der ellers hører til det at være ung, og det vil hun bruge i sin fortolkning af Astrid Lindgren.

- Jeg spekulerer på, hvordan det var at tackle alle disse følelser, i et hjem, der var styret af kristne værdier. Det er interessant, hvordan mit billede af Astrid forandres dag for dag, jo dybere jeg dykker ned i hende, fortæller Alba August i en pressemeddelelse.

Alba August har tidligere haft roller i den svenske film 'Förtroligheten' og tv-serierne 'Mord i Skærgården' fra 2013. Og så har hun været at se i den danske serie 'Arvingerne' fra 2014 og på søndag kan hun opleves i den helt nye danske thriller-serie 'Gidseltagningen', der får premiere på Kanal 5.

'Arvingerne': Det endte jo nærmest lykkeligt

Men det er ikke kun den unge Alba, der er dansk stjerne på plakaten. Også Trine Dyrholm kommer til at være med i indspilningen af 'Unge Astrid'. De to kommer til at spille i selskab med en håndfuld norske og svenske skuespillere.

'Unge Astrid' forventes at have biografpremiere i 2018.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: