Manden i R2-D2 er død

Kenny Baker er død efter længere tids sygdom

Manden inde i R2-D2 - her sammen med den faste følgesvend C-3PO - er død. Foto: AP
Manden inde i R2-D2 - her sammen med den faste følgesvend C-3PO - er død. Foto: AP
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Kenny Baker, der mest af alt er kendt for at være manden inde i Star Wars-figuren R2-D2, er død efter længere tids sygdom. Han blev 83 år gammel.

Det skriver flere medier, heriblandt The Guardian.

Den britiske skuespiller var blot 112 centimeter høj, og han blev i 1977 verdensberømt, da han sammen med hans faste følgesvend C-3PO vandt alle rumnørders hjerter med de uforståelige bip, som alligevel var mere sigende end selv den mest begavede replik.

Kenny Baker var med til premieren på The Force Awakens i London i december. Foto: AP
Kenny Baker var med til premieren på The Force Awakens i London i december. Foto: AP
 

Baker befandt sig inde i den lille droide i de tre oprindelige Star Wars-film, og han indtog igen rollen i de tre forgængere, der blev lavet i perioden 1999 til 2005. Selvom R2-D2 også havde en mindre rolle i den nyeste Star Wars, The Force Awakens, blev det dog uden Baker.

Ud over hans optræden i Star Wars, medvirkede Kenny Baker også i film som Flash Gordon, Elefantmanden og Time Bandits.

- Det var ventet, men det er alligevel trist. Han havde et meget langt og givende liv. Han tilførte megen glæde til folk, og vi fejrer det faktum, at han var elsket over hele verden. Vi er alle meget stolte af, hvad han har opnået i sit liv, siger hans niece, Abigail Shield, til Guardian.

Ifølge niecen havde Baker et ønske om at møde Star Wars-skaberen George Lucas igen inden sin død. Et ønske der endte med at være opfyldt.

- Han havde problemer med sine lunger, og han var ofte i kørestol. Han havde det rigtig skidt i lang tid. Han blev inviteret til Loas Angeles til den nye Star Wars-premiere, men han fik at vide, at han var for syg til at rejse. Heldigvis formåede han at møde George Lucas igen, da han kom til Manchester, siger Abigail Shield.

Foto: AP
Foto: AP
 

Hun tilføjer, at han på grund af hans lille størrelse som barn havde fået at vide, at han næppe ville overleve puberteten.

- Der var ikke særlig god forventet levealder for små mennesker på den tid. Han gjorde det ekstremt godt i livet. Han var meget syg i de sidste år, så vi havde forventet, han ville dø. Han var blevet tilset af en af sine nevøer, som fandt ham død lørdag morgen, siger hun.

Baker blev gift med skuespilleren Eileen Baker i 1970. De nåede at få to børn sammen, inden hun døde af epilepsi i 1993. Ingen af børnene blev dværge som deres forældre.

Foto: AP
Foto: AP
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind