Tidligere barnestjerne taler ud: 'Anden' har givet mig ar på sjælen

I anledning af Anders Matthesens nye film står tidligere hovedrolleindehaver frem og fortæller om komikerens mørke sider

Følg Underholdning
Følg Film og tv

'Ternet Ninja' er måske en af årets mest ventede danske film, men den rammer først danske biografer 1. juledag.

For nyligt blev den første trailer til filmen offentliggjort, og den følges nu op af et klip, hvor en af Anders Matthesens tidligere hovedpersoner, karakteren Terkel ' fra 'Terkel i Knibe', advarer folk mod at samarbejde med komikeren.

Hele Danmark faldt pladask for den akavede teenager Terkel, da han i 2004 fik sin debut på det store lærred i animationsfilmen 'Terkel i Knibe'.

Filmen, der var Anders 'Anden' Matthesens debutfilm, gjorde Terkel til en stjerne, men 15 år senere tager han nu bladet fra munden og fortæller om nogle af de foruroligende ting, der foregik bag kameraet på filmsettet.

- Altså, Anders Matthesen har haft stor betydning for min karriere, men det har haft sin pris, fortæller Terkel i et ærligt interview, som han giver i anledning af 'Andens' 25 års jubilæum som komiker.

Artiklen fortsætter under billedet.

'Terkel i Knibe' blev en kæmpe succes som film, men ifølge hovedpersonen kunne bølgerne gå højt, når kameraet var slukket. Foto: Indican Pictures /Courtesy Everett Collection
'Terkel i Knibe' blev en kæmpe succes som film, men ifølge hovedpersonen kunne bølgerne gå højt, når kameraet var slukket. Foto: Indican Pictures /Courtesy Everett Collection
 

I interviewet kommer den tidligere barnestjerne blandt andet ind på 'Andens' voldsomme temperament, som kom til udtryk under indspilningen af 'Terkel i Knibe'.

- Men det værste var næsten, når han så blev god igen. Så insisterede han på at sige undskyld, og så blev jeg bedt om at blive efter fyraften. Så ville han lege bugtaler, hvor han..., når Terkel at fortælle, før det tydeligvis bliver for meget for den tidligere hovedrolleindehaver, som er nødt til at afbryde interviewet.

Selvom det er Terkel der nu står frem, er han angiveligt langt fra den eneste, der fik 'Andens' kærlighed at føle på 'Terkel i Knibe'-sættet dengang.

- Prøv at spørge Jason, spørg Silas, spørg hvem som helst fra den film, om de har noget som helst pænt at sige om Anders Matthesen, siger Terkel, der insisterer på, at han 'er kommet videre', og 'ikke bærer nag'.

Grunden til, at 'Terkel' tager bladet fra munden nu, er angiveligt, at Anders Matthesen er på vej med filmen 'Ternet Ninja'.

- Jeg ved, at han er ved at lave en ny film, og jeg ønsker ikke at de børn, der er med i filmen,  skal det samme igennem, lyder det.

Hør en voksen Terkel tale ud i videoen over artiklen. Se 'Ternet Ninja'-traileren herunder:

I 2019 kommer 'Terkel i Knibe' som musical, denne gang med overvejende kendte skuespillere i de ledende roller. Se hvem der skal spille hvad herunder:

I hovedrollen som Terkel ses Ruben Søltoft.

Martin Brygmann er Arne Nougatgren, historiens fortæller.

I rollen som Terkels bedste ven, Jason fra Albertslund, ses Clemens.

Terkels fordrukne onkel Stewart spilles af Thomas Bo Larsen
 

Rollen som 'Fede Dorit' spilles af Lea Thiim Harder.

I rollerne som de to bøller Sten og Saki ses komikerduoen Adam & Noah.
 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+